Teknoloji

Yeni iPad mini için yenilenmiş tasarımın işaretleri

yeni ipad mini

Apple’ın bu yıl içinde yeni bir iPad mini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPad mini 6 olarak anılan bu tabletle ilgili en son sızıntı, daha fazla detayı gözler önüne seriyor.

Tablete ait olduğu belirtilen kasanın fotoğrafları ve videosu, ekran çerçevesinin inceldiğini gösteriyor. Bu da Apple’ın tablette Touch ID parmak izi tarayıcısından vazgeçtiğini işaret ediyor. Ana kameranın büyümesi de ipucu verilen unsurlar arasında yer alıyor.

Görsellerin doğruluğu konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ses kontrol tuşlarının üst kenara, güç butonunun ise alt kenara taşınması dikkat çekiyor. Söz konusu tuşlar şimdiye kadar Apple’ın tabletlerinin sağ ve sol kenarlarında yer alıyordu. Sızıntının kaynağı bunun bir üretim hatası olabileceğini belirtiyor.

Bunun dışında tüm kenarlar, Apple’ın mevcut tasarım diline uygun şekilde düz. 2019 çıkışlı iPad mini, o dönemki tasarım tercihi doğrultusunda kavisli kenarlarla gelmişti.

Yeni iPad mini büyük ihtimalle Apple’ın A14 Bionic işlemcisiyle gelecek. Apple Pencil desteği de özellikler arasında sayılsa da, henüz şirketten konuyla ilgili somut bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER