Teknoloji

Apple yeni iPad mini’de OLED panele geçiş yapacak ve ekranı büyütecek

a101 25 ocak 2024

Apple’ın 2024 itibarıyla iPad ve MacBook’larında OLED ekranlara geçiş yapmayı planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Güney Kore merkezli The Elec sitesinde yayınlanan bir haber, yeni iPad mini hakkında bazı dikkat çekici bilgileri gözler önüne seriyor.

Habere göre, Apple 2026’da çıkaracağı yedinci nesil iPad mini ve iPad Air modelleriyle birlikte LTPS OLED panellere geçiş yapacak. Mevcut iPad mini’de 8.3 inç olan ekran büyüklüğünün yeni modelde 8.7 inçe yükselmesi de öngörüler arasında yer alıyor.

Apple’ın iPad ailesinde OLED ekran geçişini 2024’te piyasaya süreceği 11 ve 12.9 inç ekranlı yeni iPad Pro modelleriyle başlatması bekleniyor. Şirketin bu modellerde LPTO OLED panellere yer vermesi öngörülüyor.

Yeni iPad mini ile ilgili planlar değişebilir

Yeni iPad mini de ise yukarıda da belirttiğimiz gibi LPTS OLED panellerle gelecek. Ancak bu modelle tanışmak için 2026’ya kadar beklemek gerekiyor gibi görünüyor. Dolayısıyla bu dönemde yeni gelişmelerle ve hatta olası plan değişiklikleriyle karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER