Teknoloji

Apple iPad ailesinin yeni üyelerini yakında tanıtmaya hazırlanıyor

apple ipad

Apple hâlihazırda birkaç yeni tablet üstünde çalışıyor. Bu tabletlerin hepsinin önümüzdeki aylarda resmiyet kazanması bekleniyor. Yeni iPad modellerinin hepsinin kutlarından iPadOS 17 yüklü olarak çıkacak şekilde hazırlanması, şirketin bu tabletlerin çıkışı için 2024’ün eylül ayına kadar beklemeyeceğini gösteriyor.

Apple’ın yeni tabletlerinin çıkışı için net bir takvimden söz etmek pek mümkün değil. Ancak şirketin hangi modelleri yenileyeceği şimdiden biliniyor. Bunlardan ilki, iPad mini’nin yeni versiyonu olacak. En küçük iPad’in yeni versiyonuna ek olarak, iki yeni Air modeli hazırlanıyor. Bunlardan birinin daha büyük ekranlı veya standart iPad Air’den daha üst segment bir seçenek olabileceği belirtiliyor. Tasarımın mevcut modelden pek uzaklaşması beklenmiyor.

Apple’ın üstünde çalıştığı bir diğer tablet ise yeni giriş segmenti iPad olacak. 11. nesil iPad’in de mevcut modelle aynı tasarımı paylaşması, ancak daha iyi bir işlemciyle gelmesi bekleniyor. Apple’ın aynı zamanda M3 işlemcili iPad Pro’yu hazırladığı ve bu tableti yine iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle sunacağı belirtiliyor.

Yeni iPad modelleriyle birlikte yeni bir Magic Keyboard da gelecek

Cupertino merkezli şirketin aynı zamanda yeni bir Magic Keyboard platform üstünde çalıştığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu konudaki haberler ilk olarak geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Son sızıntı da şirketin hazırlıklarını doğruluyor. Bu sızıntının kaynağının Apple olmadığını belirtmekte fayda var.

Yeni iPad modelleriyle birlikte tanıtılması beklenen yeni Magic Keyboard ile birlikte tabletin biraz daha dizüstü bilgisayar gibi görüneceği belirtiliyor. Apple’ın ana materyal olarak plastik yerine alüminyumu tercih edeceği ve böylelikle dizüstü bilgisayar görünümünün kuvvetleneceği belirtiliyor. İzleme dörtgeninin büyütülmesi ve ivme ölçer gibi yeni sensörlerin de klavyeye eklenmesi bekleniyor. Apple’ın klavyeyi özellikle yeni iPad Pro ile birlikte pazarlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER