Teknoloji

Yeni iPad’i tamir etmek çok kolay değil

yeni ipad
iPad Air (solda) ve yeni iPad (sağda)

Geçtiğimiz hafta tanıtılan yeni iPad ile Apple, müşterilerine görsel açıdan iPad Air’e benzeyen ve fiyat bakımından daha uygun olan bir seçenek sunmuştu. Apple’ın 2015’in sonunda kullanmaya başladığı A9 işlemciyi barındıran tablet, iFixit tarafından parçalarına ayrıldı.

iFixit’in işlemi, Apple’ın yeni tabletinin makyajlanmış ve bazı bileşenleri değiştirilmiş bir iPad Air olduğunu gösteriyor. Değiştirilen ya da yeni eklenen bileşenler, sadece A9 işlemciyle sınırlı kalmıyor. Touch ID sensörünün eklenmesi, daha parlak ekranın yerleştirilmesi ve kilit anahtarının çıkarılması, göze çarpan diğer dokunuşlar oluyor. Küçültülmüş mikrofon yuvaları ve tek sıralı hoparlör delikleri de Apple’ın tasarım bakımından yaptığı küçük dokunuşlar oluyor.

iFixit, yeni iPad ile iPad Air’i karşılaştırırken ilginç deneyler gerçekleştirmekten de geri kalmadı. Orijinal iPad Air’den sayısallaştırıcıyı ve LCD paneli çıkaran iFixit, bu parçaları Apple’ın yeni tabletine yerleştirdi. Sayısallaştırıcı herhangi bir sorun olmadan çalışırken, LCD’de ise bazı arka ışık problemleri gözlemlendi. Ancak yeni tabletten çıkarılan LCD paneli, iPad Air’de herhangi bir sorun olmadan çalıştırıldı.

iPad Air’de LG tarafından üretilen bir LCD paneli tercih eden Apple’ın yeni tabletine isimsiz bir LCD panel yerleştirdiği görülüyor.

Birleştirilmemiş ekran tasarımını da inceleyen iFixit, tabakalama ve kaplama işleminin yapılmaması sayesinde iPad Air 2’den daha parlak bir panele erişildiği belirtildi. Yeni tabletin panelinin orijinal iPad Air’in panelinden yüzde 44 oranında daha parlak olduğu da ifade edildi.

Yeni iPad iFixit’in tamir edilebilirlik testinden 2 puan aldı

Apple’ın yeni tableti, iFixit’in tamir edilebilirlik testinden 2 puan aldı. LCD’nin kolay çıkarılması ve bataryanın ana devreye lehimlenmiş olmaması, tabletin artı puanları olarak niteleniyor. Ön panelin cihazın geri kalan kısmına tutkallanmış olması, LCD çıkarılmadan ön panel konnektörüne erişilememesi ve pil çıkarmanın zorlaşması ise iFixit’in yeni iPad’e düşük not vermesinin nedenleri arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER