Teknoloji

Yeni iPad 25 ülkede daha piyasaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni-ipad-on-inceleme-00002

Apple’ın yeni iPad’i geçen cuma günü başta ABD olmak üzere dünyanın büyük pazarları olarak nitelendirebileceğimiz ülkelerinde satışa çıkmıştı. İlk hafta sonunda üç milyonun üzerinde satmayı başaran yeni iPad’in ikinci satış dalgası da geldi. Apple’ın 2012 model tableti yeni dalgayla birlikte dünya genelinde toplam 34 ülkede satışa sunulmuş oldu.

Yeni iPad’in piyasaya çıktığı yeni ülkelerde ağırlığı AB üyeleri oluşturuyor. Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İrlanda, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Makau, Meksika, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yeni Zelanda ve Yunanistan bugün itibariyle yeni iPad ile buluştu. Bu ülkelerdeki mağazalarda yeni iPad’i bulmak mümkünken, internet sitesi üzerinden yapılacak siparişlerde ABD ve diğer yerlerde olduğu gibi 1-2 haftalık teslimat süreleri biçiliyor.

Türkiye için net bir tarih henüz verilmiş değil. Beklentimiz nisanın ikinci yarısı veya mayısta yeni iPad’in ülkemizde de resmi olarak piyasaya çıkacağı şeklinde. Ancak bazı alışveriş siteleri 16 GB kapasiteli yeni iPad’i şimdiden satmaya başladı bile. Yeni iPad’e daha kısa süre içinde sahip olmak isteyenlere duyurulur.

İLGİLİ HABERLER