Manşetler

Yeni iPad 2 cihaz sökme meraklısı iFixit tayfasının elinden kurtulamadı – Video

iPad 2’nin piyasaya çıkmasıyla birlikte iFixit tayfası da harekete geçti ve 16 GB WiFi versiyonu bir iPad’i parçalarına ayırmak için kolları sıvadı. Tayfa işe iPad 2’yi bir ısı tabancasıyla ısıtarak başladı. Bu sayede ön ve arka paneli birbirine tutturan yapışkanın etkinliği azaltıldı ve basit bir plastik açacak ile bu iki parça birbirinden ayrıldı.

iFixit tayfası bu ayırma işlemi sırasında cihazın ön panelini çatlattı. Bu işi yapmayı düşünenlerin biraz dikkatli olmasında fayda var. Apple ürünlerinin dıştan göze çarpan ve sevilen basitliği aslında cihazlarının içinde de kendini yansıtıyor ve bu durum iPad 2 için de geçerliliğini koruyor. LCD ekran kaldırıldığında iPad 2’nin 3.8 V, 25 Watt-saat bataryası görünüyor. iFixit bu bataryanın birinci nesil iPad’dekine göre biraz daha iyi olduğunu söylüyor.

iPad 2’nin içinde çeşitli sürprizler de bulunuyor. Lojik kartın üzerinde yer alan entegre devrelerin birinci nesil iPad’dekiyle aynı olduğu dikkat çekerken, içte yer alan bazı bileşenler üzerindeki isimler de dikkat çekici: Texas Instruments CD3240B0 11AZ4JT G1 dokunmatik ekran sürücüsü, Toshiba TH58NVG7D2FLA89 16GB NAND flaş bellek, yeni bir A5 işlemci bunlara örnek.

iFixit, cihazlara sökme kolaylıklarına göre 1’den 10’a kadar puan veriyor, puan arttıkça kolaylık da artıyor. iPad 2, iFixit’ten 4 puan alabilmiş, yani bu cihazı parçalarına ayırma işlemi o kadar da kolay değil. iFixit’in zorlu işlemine ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: iFixit iPad 2’yi parçalarına ayırıyor

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER