Teknoloji

Yeni iMac’lerde kendi sabit diskinizi kullanmak artık çok zor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer bir Mac fanıysanız, bilgisayar deneyiminizin tüm bileşenlerinin kontrolünü Apple’a bırakmak hayatın bir gerçeği sayılır. Ancak şirket yeni duyurduğu 2011 iMac modelleriyle bu kontrolü biraz daha abartmışa benziyor.

Eğer sabit diskinizi daha yüksek kapasiteli olanla değiştirmek ya da bozulmuş diskin yerine yenisini takmak istiyorsanız, Apple’ın sunduğu yeni bir özel kablo ve yazılımdan başkasını kullanmak mümkün değil gibi görünüyor. Dört pinli standart SATA konnektörünün yerine 7 pinli yeni bir konfigürasyonun gelmesi nedeniyle eski sabit disk sürücüsünü kullanmak mümkün olacağa benzemiyor. Üstelik bahsettiğimiz özel yazılım olmadan iMac başlatılamıyor.

Aslında sattığı cihazlarının pillerini servis elemanları vasıtasıyla değiştirilmesine izin veren, özelleştirilmiş bir BIOS kullanarak OS X’in Apple ürünü olmayan donanımlarda çalışmasını zorlaştıran bir şirketten bu son adımın gelmesi çok da şaşırtıcı değil. Eğer Apple’ı tercih edecekseniz, kontrolü ona bırakmayı baştan kabul etmek zorundasınız. Her gülün bir dikeni var.

İlgili – Other World Computing Blog

İLGİLİ HABERLER