Teknoloji

Yeni Gmail tasarımı dağıtıma çıktı

yeni gmail tasarımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın yeni Gmail tasarımı geçtiğimiz şubat ayında duyurulmuştu. Şirket bu yeni tasarımın kullanıcılara dağıtımına da sonunda başladı. Bu yeni tasarım Meet, Chat ve Spaces’ı genel deneyimin bir parçası olarak yaklaştırırken, Google’ın Material Design 3 tasarımından izler taşıyor.

Google’ın Gmail için planladıkları bu yeni tasarımla sınırlı kalmıyor. Gmail’in tablet deneyimini geliştirecek olan şirket, emoji desteğini geliştirecek ve daha fazla erişilebilirlik özelliği sunacak.

Gmail’i iş hesabında kullananların yeni tasarımla daha önceden tanışmış olabileceğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcıların şu an için eski tasarıma dönmesi de mümkün. Google Chat’i aktif hâle getirmeyenler de yeni tasarımı görebilecek. Ancak bu sadece Gmail uzantılı e-posta hesaplarında mümkün olacak. Kullanılmayan uygulamalar Hızlı Ayarlar menüsünden devredışı bırakılabilecek veya aktive edilebilecek.

Eski Gmail tasarımına dönmek ise oldukça kolay:

  • Sağ üst köşedeki Ayarlar ikonunu tıklatın
  • Açılan Hızlı Ayarlar menüsünden “Orijinal Gmail görünümüne geri dön” seçeneğine tıklatın
  • Sayfayı yeniden yükleyin

Yeni arayüz Mail, Meet, Spaces ve Chat butonlarını ekranın sol tarafında tek bir sütunda sıralıyor. Böylelikle söz konusu uygulamalara daha hızlı şekilde ve dağılmadan erişmek mümkün hâle geliyor.

yeni gmail tasarımıYeni Gmail tasarımı Google’ın yeni Workspace yaklaşımının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Daha bütüncül bir tarz sunmayı hedefleyen bu yeni yaklaşım, yapay zekâ tabanlı yeni özelliklerle de destekleniyor.

İLGİLİ HABERLER