Eğlence

Yeni Gears of War E-Day oyunu duyuruldu

gears of war e-day

Microsoft, Xbox Games Showcase etkinliğinde yeni Gears of War E-Day oyununu tanıttı. Bu yeni oyun, bilim kurgu temalı nişancı serisinin son halkası olarak dikkat çekiyor. Xbox’ın Gears of War oyunlarına adanmış dahili stüdyosu The Coalition, bu oyunun geliştirilmesinden sorumlu.

Gears of War E-Day’in şu anda belirlenmiş bir çıkış tarihi yok. Ancak, oyunun Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildiği bilgisi paylaşıldı. Bu, oyuncuların yüksek grafik kalitesi ve detaylı oyun dünyası bekleyebileceği anlamına geliyor.

Duyuru fragmanı, orijinal Gears oyununun klasik “Mad World” reklamını hatırlatıyor. Gears of War E-Day, ilk oyundan 14 yıl öncesinde geçiyor ve “Sera’da ilk Locust ortaya çıkışının hikayesini” anlatıyor. Bu hikaye, Marcus Fenix’in kökenlerini de içeriyor.

Oyun, serinin sevilen karakteri Marcus Fenix’i bir kez daha merkezine alıyor. Bu kez, Marcus’un ilk kez nasıl kahraman haline geldiği anlatılacak. Bu, hayranların merakla beklediği bir orijin hikayesi sunuyor.

Gears 5’ten sonra ilk büyük oyun

Gears of War E-Day, 2019 yılında piyasaya sürülen Gears 5‘ten sonraki ilk büyük başlık olacak. Microsoft, bu seriyi Halo ile eşdeğer bir multimedya franchise’a dönüştürme planları yapmıştı. Ancak, bu planlar şimdiye kadar tam anlamıyla gerçekleşmedi.

2020 yılında strateji türünde bir yan oyun olan Gears Tactics piyasaya sürülmüştü. Bunun yanı sıra, Netflix hem canlı aksiyon bir film hem de Gears evreninde geçen bir animasyon dizisi için planlarını duyurdu. Funko Pop tarzı bir mobil oyun ise 2021 yılında kapandı.

Gears of War E-Day‘in duyurulması, oyun dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Serinin kökenlerini anlatacak olan bu yeni oyun, hayranların uzun süredir beklediği bir hikayeyi sunacak. The Coalition’un Unreal Engine 5 ile neler başarabileceği merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER