Manşetler

Flickr yenilendi, kullanıcılara 1 TB ücretsiz depolama alanı sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo, New York şehrinde düzenlediği etkinlikte Flickr üzerinde yaptığı değişiklikleri tanıttı. Şu anda yayında olan yeni siteyle birlikte kullanıcılara 1 terabaytlık ücretsiz fotoğraf depolama alanı da sunulmaya başladı. Yahoo’nun kıdemli başkan yardımcısı Adam Cahan tarafından yapılan duyuruda Flickr’ın kelimeler, küçük resimler ve mavi renkli bağlantılardan ibaret hâle geldiğini, fotoğraftan bir eser kalmamış olduğunu kaydetti. Ne var ki, yeni gelen fotoğraf akışı bunu değiştirecek ve tam çözünürlükteki fotoğraflar, daha temiz bir ana sayfa kullanıcılara daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatacak.

flickr-1tb-210513

Eski Flickr tasarımında beyaz renkli, yani boş duran alan bir hayli fazlaydı. Ancak yeni Flickr’da bu boş alanların kaldırıldığını ve paylaşılan fotoğrafların boyutlarının bir hayli büyütüldüğünü görüyoruz. Öte yandan fon müziği ekleme imkanı bulunan iPhoto tarzı slayt gösterileri, kullanıcı arayüzü unsurları önemli ölçüde azaltılmış tam çözünürlüklü fotoğraf gösterimleri ve genişletilmiş paylaşım seçenekleri yeni Flickr’ın özellikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar Flickr üzerine yükledikleri fotoğrafları Facebook, Twitter, Tumblr veya Pinterest üzerinde de paylaşabiliyor.

Yahoo CEO’su Marissa Mayer, şirketinin bu değişiklik üzerinde mart ayından itibaren konuşmaya başladığını ve kendisinin bu projenin içinde bulunduğumuz çeyrek içinde bitmesi için tüm şirketi seferber ettiğini kaydetti.

Yeni Flickr’ın sunduğu en önemli özelliklerden bir tanesinin de sunduğu ücretsiz alanın büyüklüğü olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Tüm görüntülerin kendilerinde depolanmasını amaçlayan Flickr’ın sunduğu ücretsiz alan miktarı diğer sitelerin sunduğundan 70 kat daha fazla. Cahan’ın söylediğine göre bu alan 537 bin 731 adet tam çözünürlükte fotoğrafı saklama imkanına sahip. Yahoo’nun işaret ettiği servisler de çok yakında bu kadar büyük depolama alanları sunmaya başlarsa, şaşırmayın. Geçmişte benzer bir rekabetin e-posta depolama alanları için yaşandığını hatırlarsınız.

Bu arada Yahoo Android platformu için yeni bir Flickr uygulaması çıkardı. Daha önce güncellenen iOS uygulamasının özelliklerini Android platformuna getiren bu uygulama sayesinde Android kullanıcıları yeni Flickr’ı daha verimli şekilde kullanabilecek.

Flickr Pro servisi de yeniliklerden nasibini aldı. Daha önceleri ücretsiz Flickr kullanıcıları bir seferde sadece 200 adet fotoğraf görüntüleyebiliyor, para ödeyen kullanıcılar ise sınırsız depolama ve görüntüleme imkanına, aynı zamanda fotoğraflarla ilgili analizlere ulaşma fırsatı elde ediyordu. Yahoo’nun getirdiği yeni ücretli seçeneklere baktığımızda ise biraz farklılık olduğunu görüyoruz. Yıllık 49.99 dolar ödeyen bir kullanıcı için sitedeki tüm reklamlar kalkacak ve Flickr analiz araçlarının standart nitelikte olanlarına erişim verilecek. 499.99 dolar yıllık ücret karşılığında da depolama alanı 2 TB’ye çıkarılabilecek. Flickr’ın yeni hâli çoğu kullanıcının servisi ücretsiz olarak kullanmasını sağladığı için ücretli paketlere talep az olabilir. Tabii ki, Flickr’ı profesyonel ihtiyaçları için kullananlar daha fazla verim almak için para ödemeye yönelebilir.

İlgili >> Yahoo, Flickr Blog

İLGİLİ HABERLER