Teknoloji

Yeni Eee PC 901 GO: Daha hızlı SSD, daha uzun pil ömrü

Teknoblog.com – Yeni bir ASUS Eee PC 901 modeli Fransa’da satışa çıktı. Bu modelde yüksek hızda çalışan 16 GB kapasiteli SSD sürücüsü de bulunuyor. Bunun yanında altı hücreli 8700mAh batarya da maksimum 8 saatlik bir kullanım imkanı sunuyor. Eee PC 901 GO olarak adlandırılan bu model İtalya’da da satışa sunulacak.

8.9 inç ekranlı bu netbook Windows XP ya da Linux işletim sistemleri ile çalışıyor. Daha önce sunulan Eee PC 901’in Windows XP yüklü versiyonunda 20 GB’lık, Linux yüklü versiyonunda ise 12 GB’lık SSD sunuluyordu.

16 GB SSD kendi sınıfı içerisinde pazardaki en hızlı sürücü olma özelliğini taşıyor. Bu hızı ona içerisine eklenen yeni bir kontrol yongası sağlıyor. Testler bu sürücünün 50 MBps yazma ve 87 MBps okuma hızlarına sahip olduğunu gösteriyor. Bu yeni SSD sürücüsü ASUS S101 ile de sunulacak. SSD’nin yanında bataryada da seçim değişti, Panasonic markalı batarya kullanılıyor. Bütün bu seçimlerin ASUS’un Eee PC modellerinde pil süresi ve hızı arttırmak hedefini gerçekleştirmek için attığı adımlar olduğu anlaşılıyor.

Bu değişimlerin yanı sıra, yeni Eee PC 901 GO 1.6 GHz Intel Atom işlemciye, Wi-Fi modülüne, 1.3 megapiksel kameraya ve Bluetooth bağlantısına sahip olacak. Sadece siyah renk seçeneği bulunacak olan GO’nun Fransa’da 505 $’a satılması bekleniyor.

Resim: Electronista aracılığıyla Blogee.net

İLGİLİ HABERLER