Eğlence

Yeni Chromecast farklı tasarım ve yeni bir yardımcı uygulamayla geliyor

google chromecast

google-chromecast-inceleme00016

Google bu ay sonunda düzenleyeceği ve muhtemelen Nexus 5X ve Nexus 6P Android telefonlarını tanıtacağı etkinlikte bir de Chromecast’in yeni versiyonunu göstermeyi planlıyor gibi görünüyor.

9to5Google sitesi bu yeni Chromecast cihazıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıyor. Öncelikle bu yeni cihazın farklı bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacağını söyleyen site, en so haberinde Chromecast’in yardımcı uygulamasının da güncelleneceğini, Google’ın bunun üzerinde çalıştığını yazdı. Bu uygulama izlenecek içerikleri ve yayın aktarımı yapılacak yeni yerleri bulmak için kullanılacak. Şu anda iOS ve Android’i destekleyen Chromecast yardımcı uygulaması sadece multimedya yayın cihazını kurmak ve yönetmek için kullanılan basit bir araç olma özelliği taşıyor. Güncellemeyle birlikte daha kapsamlı ve kullanışlı bir Chromecast yardımcı uygulaması geliyor.

9to5Google’a göre, uygulamayla birlikte iki yeni ekran da geliyor. Bunların ilk “Yayında Ne Var” olarak Türkçeleştirebileceğimiz “What’s On” adını taşıyor. Bu ekran cihazınızdaki Chromecast destekli uygulamalara bakacak ve onlarda izlemek için uygun olanları saptayacak. Bir şeyler izlemek isteyen kullanıcıların ilk bakacağı ekran burası olacak gibi görünüyor.

Diğer önemli ekranın da “Discover apps”, yani “Uygulamaları Keşfet”in olması bekleniyor. Aslında Chromecast uygulaması içinde zaten bu başlığı taşıyan bir kısayol bulunuyor. Ancak burası sadece Google’ın Chromecast web sitesini açıyor. Güncellemeyle birlikte Chromecast uyumlu uygulamaları daha düzgün bir ekranda gösterecek.

google-chromecast-yeni-190915

Yeni Chromecast uygulaması daha farklı bir şekle ve daha hızlı Wi-Fi desteğine sahip olacak. Yeni cihazın bekleme ekranında daha fazla içerik gösterme yeteneğini de sunmaya başlayacağı söyleniyor. Uygulama güncellemesi de bu cihazı bir içerik merkezine dönüştürme fikri için atılmış önemli bir adım olacak.

Görünüşe göre, Google Chromecast’e dolaşımı kolaylaştıracak uygun bir arayüzü hâlâ vermiyor. Aslında bu tarz bir arayüz epey kullanışlı olurdu. Yine de, iyileştirilmiş Chromecast uygulaması bu noktada işe yararlık sunabilir.

İLGİLİ HABERLER