BYD Han’ın yeni nesli olduğu belirtilen kamuflajlı bir sedan Çin’de görüntülendi. CarNewsChina’nın yayımladığı fotoğraflarda tavanın üzerinde LiDAR birimi, önde markanın Dragon Face çizgilerine benzeyen tasarım ve arkada boydan boya uzanan stop şeridi görülüyor. Fotoğraflar bir geliştirme aracını gösterdiği için nihai tasarımın ve teknik özelliklerin kesinleştiği anlamına gelmiyor.
Kabinde geniş yatay ekran, dijital gösterge ve orta konsolda fiziksel düğmeler seçiliyor. BYD’nin son otomobillerindeki sade düzen burada da korunmuş gibi görünüyor. Bununla birlikte kamuflajlı araçlarda kullanılan parçalar üretim sürümünden farklı olabilir. Fotoğraftan ekran boyutu, malzeme kalitesi veya yazılım sürümü çıkarmak mümkün değil; bunları şirketin resmî tanıtımında öğrenebileceğiz.
Tavandaki LiDAR, yeni Han için gelişmiş sürüş desteklerinin değerlendirildiğine işaret ediyor. Ancak sensörün görülmesi, belirli bir DiPilot paketinin standart sunulacağını kanıtlamıyor. Kamera sayısı, işlemci ve desteklenen sürüş senaryoları hâlâ açıklanmadı. Ayrıca sürüş desteği ile aracın kendi başına her koşulda gidebilmesi farklı kavramlar; yolda sürücü sorumluluğu devam edecek.
Çin’deki kaynaklar elektrikli ve şarj edilebilir hibrit seçeneklerden söz ediyor. İkinci nesil Blade batarya, hızlı şarj ve DiSus süspansiyon da beklentiler arasında sayılıyor. Ne var ki BYD bu araç için pil kapasitesi, menzil veya şarj gücü paylaşmadı. Dolayısıyla söylentileri teknik veri gibi sunmak yerine hangi parçaların doğrulanmayı beklediğini ayırmak gerekiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fotoğraflar tasarımı gösteriyor ama teknik tabloyu doğrulamıyor
Han adı, BYD’nin daha büyük Han L ve yeni üst sınıf modelleriyle genişleyen sedan yelpazesinde farklı bir yere oturuyor. Bu prototipin mevcut Han’ın yerini alması bekleniyor. Yaklaşık 200 bin yuan başlangıç fiyatı da haberlerde geçiyor, fakat resmî etiket değil. Donanım ve batarya bilgisi olmadan fiyat karşılaştırması yapmak da yanıltıcı olabilir.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Türkiye açısından asıl soru modelin Avrupa satış planı. Han ailesinin Çin’deki konumu, burada sunulan Seal ve Denza modelleriyle otomatik olarak aynı ürün sırasına karşılık gelmiyor. BYD, yeni aracın Avrupa’ya gelip gelmeyeceğini ve gelirse hangi gövde ile güç seçeneklerini kullanacağını açıklamadı. Bu nedenle yerel satış veya Türkiye fiyatı hakkında şu anda kesin çıkarım yapılamaz.
Fotoğraflar yeni Han’ın tasarım yönünü göstermesi bakımından önemli. Bununla birlikte nihai ölçüler, sürüş destek donanımı ve batarya seçenekleri için BYD’nin duyurusunu beklemek gerekiyor. Böylece tavan sensörünün hangi donanımda yer aldığını ve otomobilin mevcut Han’a göre günlük kullanımda ne değiştirdiğini somut verilerle değerlendirmek mümkün olacak.
Kamuflajlı prototiplerin üretimden aylar önce görüntülenmesi olağan. Bu yüzden bir fotoğrafın çekildiği tarih ile aracın satışa çıkacağı tarih aynı kabul edilmemeli; BYD henüz sipariş başlangıcını duyurmadı.











