Teknoloji

Yeni BlackBerry’ler çekici, değişken ve eğlenceli olacak

RIM’de önümüzdeki dönemde değişim rüzgarları esecek. Şimdiye kadar müşterileri kendinde tutmak için BBM tarzı servislere bel bağlayan şirket yavaş yavaş tasarım departmanının ortaya çıkardığı ürünleri ullanma yoluna gidiyor. Şirketin endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Todd Wood, Pocket-lint sitesine verdiği röportajda yakında karşımıza çıkacak tasarımların çekici, değişken ve eğlenceli olacağını müjdeledi.

Wood, tasarım ekibinin dünyanın farklı lokasyonlarına dağılarak telefon tasarımı için ilham kaynağı aradığını, örneğin BlackBerry Bold 9900’ün tasarımının İtalya’daki Bellagio’dan ilham aldığını belirtti. Ekip en son atölye çalışmasını da İsveç’in Malmö kentinde gerçekleştirmiş. Wood kullanıcı deneyimiyle ilgili olarak ise müşterilerin BlackBerry’yi yazılım ve donanım olarak bir bütün şeklinde gördüğüne dikkat çekti. Eğer son günlerde fotoğrafı ortaya çıkan BlackBerry London gerçek bir cihazsa, o halde RIM’in tasarım açısından radikal adımlar atacağı doğrulanmış olacaktır. Tabii gelecek diğer BBX cihazlarını da görmek gerek.

Wood, RIM’in genellikle faydayla ilgilendiğini itiraf etti, ancak bununla beraber şirketin insanların gerçekten güzel şeyleri sevdiğinin de farkına vardığının altını çizdi. Ayrıca şirketinin geride kalan 10 yıl boyunca çok az rekabete giriştiğini de dile getirdi. Ne var ki, önümüzdeki 10 yıl öyle olacak gibi görünmüyor. RIM de bunun farkında ki, sadece işlev açısından değil tasarım açısından da tatmin edici şeyler sunma yoluna gidiyor.

İlgili – Pocket-lint

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER