Teknoloji

Yeni bir Windows 10 ön izleme sürümü zamanından önce sızdı

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-logo-mwc-2015

Windows 10’un teknik ön izleme sürümünün yeni versiyonu, Microsoft’un ön izleme programına getirmeyi planladığı güncellemede gecikme olacağına dair haberin çıkışının ardından geçtiğimiz haftasonu sızdı. 10036 numarasını taşıyan bu yeni sürüm torrent dosya paylaşım siteleri aracılığıyla sızdı ve çeşitli kullanıcı arayüzü iyileştirmelerini ve çeşitli özellik değişimlerini barındırıyor.

Başlat menüsü şeffaf bir tasarıma kavuşurken Microsoft Wi-Fi bağlantı ayarları için de yeni bir kullanıcı arayüzü test ediyor. Buna ek olarak Windows 10 kullanıcılarının sanal masaüstleri arasında uygulamaları sürükleyip bırakarak taşımasını sağlayacak sanal masaüstü görev görünümünde de bazı iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Microsoft’un Windows 10 test kullanıcılarının büyük bir kısmı şirketin geçtiğimiz ocak ayında söz verdiği gibi daha düzenli şekilde güncellemeler çıkarmasını bekliyor. Ancak yazılım üreticisi hatalar nedeniyle yeni sürümü herkes için yayınlama hamlesinde gecikiyor. Microsoft’tan Game Aul da geçtiğimiz haftanın başlarında Windows Insider programı katılımcılarına dağıtılacak sürümler konusunda fazla muhafazakar davrandıklarını itiraf etmişti. Microsoft Windows 10 ön izleme sürümlerinin dağıtım hızını artırmak ve güncellemeleri daha düzenli şekilde dağıtmak için süreci değiştirmeyi planlıyor. Bu durum ön izleme sürümleri içinde daha fazla hata ve sorunu görmeye neden olacaktır, ancak daha hızlı şekilde ve kısa aralıklarla çıkan güncellemeler en güncelini ve mükemmelini isteyen Microsoft tutkunlarını fazlasıyla memnun edecektir.

Sızan son sürümde fazla değişiklik yok gibi görünüyor, ancak aralarında yeni geri dönüşüm kutusu ikonunun da bulunduğu Microsoft’un test ettiği ikonlar da bu sürümde yer alıyor. Microsoft resmi ön izleme güncellemesini çok yakında yayınlamayı planlıyor. Beklenen yeni sürümde Internet Explorer’ın yerini alacak, Project Spartan kod adlı yeni nesil internet tarayıcısı da bulunacak.

10036 numaralı sürümün torrent sitelerine sızan versiyonunda çeşitli hatalar bulunuyor, bu nedenle Microsoft’un yeni ön izleme sürümünü resmi olarak yayınlamasını beklemek daha iyi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER