Teknoloji

Yeni bir Nexus telefonu ve Android 4.2 bu ay içinde gelebilir

Google’ın yeni Nexus telefonuna dair beklentiler ekim ayına girmemizle birlikte artık iyice artmış durumda. Geçen yıl bu ay içinde Galaxy Nexus’un ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in çıkışına tanıklık etmiştik. Son dedikodu önümüzdeki 30 gün içinde yeni bir Nexus telefonunu, bununla birlikte Android 4.2 güncellemesini de göreceğimizi işaret ediyor.

galaxy-nexus-inceleme-00045

Ne var ki, gelecek yeni Nexus cihazıyla ilgili detaylar tam anlamıyla netleşmiş değil. Kaynaklar yeni Nexus cihazının internet üzerinde farklı bloglarda göründüğünü, 30 gün içinde de resmi bir lansmanın geleceğini öne sürüyor. Cihazın çoktan bloglarda yer aldığının söylenmesi seçenekleri azaltıyor. LG’nin Optimus G’sini baz alan bir Optimus Nexus cihazının, onunla çekilen fotoğrafların internete düştüğü iddia edilen Samsung Galaxy Nexus 2’nin veya HTC’nin dedikodusu yapılan 5 inç’lik tablet-telefon melezinin yeni Nexus olmaya aday olduğu düşünülebilir.

Her yeni Nexus cihazıyla yeni bir Android sürümü çıkaran Google’ın yeni Nexus telefonuyla birlikte Android 4.2’yi de çıkarması bekleniyor. Belki bu sürüm de Jelly Bean adına bağlı kalabilir, Key Lime Pie adını taşımayabilir. İster Android 4.2, ister Android 4.1.X sürümünde olsun, yeni gelecek güncellemenin birden fazla kullanıcıyla giriş, daha iyi kamera yazılımı ve yeni bir numara tuşlayıcısı gibi işlevlerle gelmesi bekleniyor.

İlgili >> Droid Life

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER