Teknoloji

Yeni bir Android API’si NFC ile Bluetooth eşlemesini ortadan kaldırıyor

Google bu ayın başında Android 2.3.3 için bir yazılım geliştirme aracı (SDK) yayınlamıştı. Stanford Üniversitesi’nin MobiSocial News adlı yayın organı bu yazılımın içinde pek de dikkat çekmeyen bir özelliğin varlığını keşfetmişti. Yayınlanan yeni SDK’da yer alan bir API hem istemci hem de sunucu tarafından güvenli olmayan Bluetooth soket bağlantılarının kurulmasına izin veriyor.

Gingerbread ile birlikte gelen NFC yetenekleriyle bu özellik birleştirildiğinde, geliştiriciler NFC destekli Android cihazlarının Bluetooth eşleme sürecini atlamasına olanak sağlayan ve dokunarak bağlanmayı olanaklı kılan bir işlevi aktifleştirmeyi başarabildiler. Bu sayede HP’nin TouchPad tablet ve Pre3 akıllı telefonu arasında veri paylaşımına olanak sağlayan dokundurarak paylaşma işlevine benzer şekilde, Android 2.3.3 veya daha üstü bir sürümle çalışan cihazları birbirine dokundurarak veri transferini otomatik olarak başlatmak mümkün olacak.

Nexus S ile birlikte birçok kişinin ilgi radarına giren Yakın Alan İletişimi teknolojileri mobil ödeme sistemleriyle birlikte anılır olmuştu. Ancak Google’ın sayesinde bu teknolojinin farklı ve akıllı bir işlevini de görmüş olacağız. Apple’ın da yeni nesil iPhone’da NFC teknolojisine yer vereceği ve bu teknolojiyi kullanan eşsiz bir özelliği de tanıtacağı söyleniyordu. Bakalım, NFC teknolojisi daha nelere gebe olacak?

İlgili – MobiSocial

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER