Teknoloji

Yeni Apple Watch küçük değişikliklerle gelebilir

apple watch

yeni apple watch

Apple’ın giyilebilir ürün pazarında atacağı bir sonraki adım, teknoloji dünyasının önemli bir kısmında merakla bekleniyor. Bu bekleyişte de gözler yeni Apple Watch’a çevrilmiş durumda. Özellikle geçtiğimiz yılın sonunda makul bir satış performansına imza atan akıllı saatin geliştirilmesi için şirketin önünde oldukça büyük bir alan bulunuyor. Apple Watch’un ikinci versiyonunun tanıtımı için gözler önümüzdeki mart ayına çevrilmiş durumda olsa da; TechCrunch sitesinde yer alan bir haber, mart ayında sadece mevcut modelde küçük değişiklikler yapan bir versiyonun görücüye çıkabileceğini öne sürüyor.

Genelde ürünlerin “yeni nesil” olarak tanımlanan versiyonlarında tasarım değişikliği, iç donanımın iyileştirilmesi gibi şeylerin sunulması beklenir. Söz konusu Apple Watch olduğunda ise ortaya FaceTime kamera ve bağımsız bağlantı desteği gibi özellikler atılıyor.

Bir sonraki adımın ne olacağına dair öngörüde bulunurken yaşanan temel sıkıntı ise Apple’ın aklında Apple Watch’a ve akıllı saat pazarına ilişkin nasıl bir gelecek vizyonu olduğunun kestirilememesi. Cihaz için Apple Pay ve bildirim desteğinin ötesine geçen ilginç uygulamalar bulunsa da, akıllı saat kategorisinin tamamı “kendisine problem arayan bir cevap” izlenimi veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Yeni Apple Watch, FaceTime kamerayla birlikte gelmesi durumunda önemli bir fark oluşturabilir. Bu eklentiyle birlikte Apple Watch ön kameraya sahip ilk akıllı saat unvanının da sahibi olacak. Samsung daha önce piyasaya sürdüğü akıllı saatlerde kameraya yer vermişti, ancak şirketin yerleştirdiği kameralar “casus kamerası” olarak nitelenmiş ve işlevsellikleri sorgulanmıştı. Mart ayında tanıtılacak yeni Apple Watch’ta FaceTime kameranın gelip gelmeyeceği cevabı merakla beklenen sorular arasında bulunuyor.

Apple, önemli duyurularını mart veya nisan aylarında ve eylülde gerçekleştiriyor. Pek çok kişi Apple Watch için erken bir çıkışın yolunu gözlese de, tedarik zincirlerini yakından takip edenler ortada henüz bir hareketin bulunmadığına dikkat çekiyor. Yazılım geliştirme tarafında da henüz bir ses duyulmuş değil. Bütün bu işaretler yeni Apple Watch için biraz daha uzun beklemek gerekebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER