Eğlence

Yeni Apple TV parçalarına ayrıldı, kolaylıkla tamir edilebiliyor

apple-tv-ifixit-230915

iFixit tayfası yeni Apple TV‘yi, piyasaya çıkışına daha bir ay varken elde etmeyi ve bütün bileşenlerine varıncaya kadar ayrıştırmayı başardı.

Sitenin sökme ve takma konusunda uzmanlaşmış ekibi Apple’ın geliştiricilere özel olarak sunduğu ilk yeni Apple TV cihazlarından bir tanesini elde etmeyi başarmış ve zaman kaybetmeden içini açarak neler olduğuna bakmış.

Görünüşe göre, yeni Apple TV’nin söküm işleminde herhangi bir heyecan, ilgi çekici bir taraf yok. Birkaç devre kartı ve Torx vida dışında ilgi çekecek unsur yok gibi görünüyor. Ancak Apple TV’nin yeni uzaktan kumandasının pil boyutu veya cihazın iç yerleşimi gerçekten dikkate değer gibi görünüyor.

iFixit ekibi Apple TV’ye 10 üzerinden 8 yeniden tamir edilebilirlik puanı veriyor. Bu, cihazlarının garanti kapsamından çıkabileceği endişesini taşımayan kullanıcıların Apple TV’nin içini açıp daha sonra kolaylıkla birleştirebileceği anlamına geliyor.

Apple, yeni Apple TV’yi ekim ayında yurt dışında piyasaya sunacak. Yeni set üstü cihazın 2015 bitmeden Türkiye’ye de giriş yapması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER