Eğlence

Yeni Apple TV ile oyun oynamak da mümkün olacak

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Apple TV sonunda video oyunlara kavuşuyor. Apple’ın bugün düzenlediği etkinlikte tanıtılan yeni Apple TV, barındırdığı uygulama mağazası sayesinde, tarihinde ilk kez, oyun oynama imkanını kullanıcılara sunacak. Dokunma kontrollerine uygun bir alan bırakan yeni Apple TV kumandası, yerleşik ivmeölçer ve jiroskop sayesinde Wii benzeri hareketle kontrol özelliklerini de kullanıcılara sunacak.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Crossy Road, Rayman Adventures, Guitar Hero Live’ın mobil versiyonu ve Disney Infinity gibi oyunları yeni Apple TV aracılığıyla oynamak mümkün olacak. Bu oyunlardan bazıları, kullanıcılarının karşısına yeni özelliklerle çıkacak. Örneğin, Crossy Roads’da bir çok oyunculu mod da bulunacak.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Rock Band’in yapımcısı Harmonix tarafından geliştirilen Beat Sports isimli oyun ise stüdyonun ritim oyunlarındaki maharetini sporla birleştirecek. Apple TV’ye özel olarak hazırlanan oyun, Apple TV kumandasının yanı sıra iPhone veya iPod touch ile de oynanabilecek. Yazılımcılar Apple TV için evrensel oyunlar hazırlayabilecek. Böylelikle bir oyunu satın alanlar oyunu hem iPhone’da hem iPad’de hem de Apple TV’de oynayabilecek.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Apple, iPhone ve iPad ile mobil oyun pazarında hakim bir güç haline gelmiş ve büyük başarı kazanmıştı. Ancak televizyona gelince Apple’ı daha zorlu bir rekabet bekliyor. Nintendo, Microsoft ve Sony gibi deneyimli rakipler TV oyunları konusunda Apple’ın karşısında duracak.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge
İLGİLİ HABERLER