Eğlence

Yeni Apple TV daha hızlı işlemci, daha fazla video içerik desteği ve yenilenmiş arayüzle gelecek

Apple nisan ayında Apple TV set üstü cihazının yenilenmiş bir versiyonunu çıkarmayı planlıyor. Bloomberg’in geçtiği habere göre yeni cihazla birlikte Amerikan kablo TV şirketi Time Warner Cable ile de video içerik ortaklığını da faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

apple-tv-1080p-00011

Şu anda Time Warner Cable gibi çeşitli kablo TV sağlayıcıları ve yapım şirketleriyle pazarlıklar yürüten Apple, yeni multimedya cihazıyla birlikte kullanıcılara izleyebilecekleri daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor.

Konuyla yakından ilgili iki farklı kaynağa dayanarak haber veren Bloomberg, Apple’ın program ve dağıtım şirketleriyle yeni anlaşmaları yapmış olması hâlinde Apple TV’nin geçen yılın sonunda piyasaya sürülmüş olabileceğini iddia etti.

Bu arada yeni çıkacak set üstü cihazın mevcut cihazından çok da farklı olmasını beklememek gerekiyor. Yine TV’ye bağlanarak kullanılacak cihazın hemen hemen aynı boyutlarda bir kasada, daha hızlı işlemci ve güncellenmiş kullanıcı arayüzüyle birlikte gelmesi bekleniyor.

Ayrıca 9to5Mac sitesi Apple’ın gelecek nesil Apple TV’ye dahili TV alıcısı ekleyeceği söyleniyor. Dahili TV alıcısı sayesinde kullanıcılar mevcut kablo TV cihazları yerine Apple’ın sağladığı kullanıcı arayüzüne sahip set üstü cihazı kullanabilecek.

Apple TV ile ilgili diğer dedikodular arasında entegre 802.11ac kablosuz ağ yönlendiricisi sayesinde daha kararlı internetten canlı izleme deneyimi, Bluetooth kumanda seçenekleri, oyun işlevlerine odaklanma, içerik indirme gibi işlevlerin de geleceği söyleniyor.

Time Warner Cable ve diğer kablo TV şirketi işbirliklerinin, ayrıca TV alıcısı desteğinin ABD’de kullanılabilecek özellikler olacağını belirtelim. Apple’ın Apple TV için sunduğu içerik ve uygulama seçenekleri ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER