Teknoloji

Yeni Apple Pencil havaya yapılan çizimleri ekrana aktarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni apple pencilApple, 2015’te tanıttığı iPad Pro ile birlikte Apple Pencil adını verdiği özel kalemini de duyurmuştu. iPad Pro deneyiminin en önemli parçalarından biri olan Apple Pencil, yeni versiyonlarında çok daha yetenekli hâle gelebilir. Apple tarafından yapılan bir patent başvurusuna göre; yeni Apple Pencil, iPad Pro’nun ekranına hiç dokunmaya gerek kalmadan herhangi bir düz yüzeye ya da havaya yapılan çizimleri ekrana aktarabilir.

Cupertino merkezli şirketin geliştirdiği teknoloji için yaptığı patent başvurusu “Elektronik Veri Girişi Cihazı ile Elektronik Olmayan Yüzeylerde İçerik Oluşturmak” ismini taşıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan ve ocak ayında resmiyet kazanan patent, söz konusu teknolojinin uygulanışı konusunda fazla detay vermiyor.

Dış bir sensörün kalemi veya kalemin hareketlerini takip etmesi bekleniyor. Bu hareketlerin yerleşik ivmeölçer ve hareket sensörleriyle takip edilebileceği de öngörüler arasında yer alıyor. LED ışığı veya kaleme yerleştirilecek küçük bir ekran üzerinden geri bildirim aktarılması da seçenekler arasında bulunuyor. Bunun dışında patent dosyası herhangi bir ipucu vermiyor.

Yeni Apple Pencil iPad Pro dışındaki cihazları da destekleyebilir mi?

Patent dosyasında yer alan bir çizim ise ilginç bir ihtimali işaret ediyor. Çizimde aralarında ilk nesil iPod’dan bir dizüstü bilgisayara kadar uzanan çok sayıda cihaz görülüyor. iPhone, iPad ve Apple Watch da bu grubun doğal üyeleri arasında bulunuyor. Söz konusu çizim, yeni Apple Pencil için iPad Pro ötesinde bir cihaz desteğinin sunulup sunulmayacağı sorusunu akıllara getiriyor. Tüm patentler için geçerli olan, “asla gerçeğe dönüşmeme ihtimali”nin Apple’ın yeni teknolojisi için de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER