DosyaManşetler

Yeni Android telefonunuz için en iyi uygulamalar (2017)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s7-inceleme-20Yeni yıla kutusundan henüz çıkmış, havalı bir Android telefonla girenler için yeni cihazlarında işlerine yarayabilecek bazı uygulamaları sıraladık. Yeni Android telefonunuz bu uygulamalarla işinize daha çok yarayabilir.

Signal

signal-301216Signal yıllardır kullanımda olan bir uygulama. Ancak son zamanlarda bu uygulamaya olan ihtiyaç iyiden iyiye artmış durumda. Open Whisper Systems tarafından geliştirilen uygulama hem mesajları uçtan uca şifrelemeyle koruyor hem de telefon görüşmelerini meraklı göz ve kulaklardan sakınıyor. Aynı zamanda varsayılan SMS uygulaması olarak da kullanılabilen Signal, kendisine benzer özellikler sunan uygulamaların arasından sıyrılmayı başarıyor.

Google Trips

google-trips-200916Google’ın görece yeni uygulamalarından biri olan Google Trips, bir sonraki seyahatinizde hem mükemmel bir planlayıcı hem de muhteşem bir rehber olarak yanınızda olabilir. Google hesaplarından seyahat bilgilerini otomatik olarak çeken uygulama, kullanıcılara bilmeleri gereken her şeyi derli toplu biçimde sunuyor.

1Password

1passwordŞifrelerini hatırlama veya güçlü şifreler oluşturma konusunda sorun yaşıyorsanız, 1Password aradığınız uygulama olabilir. Kuvvetli şifreler oluşturma konusunda kullanıcılara yardımcı olan uygulama, tüm şifrelerin saklanabileceği bir kasa işlevini de görüyor. Android telefonunuzda parmak izi tarayıcısı varsa 1Password’un kilidini ana şifre yerine parmak izinizle de açabilirsiniz.

Plex

plex-301216Plex ile bilgisayarda yüklü bulunan film ve şarkıları başka cihazlar üzerinden oynatmak mümkün oluyor. Ancak bunun için daima Plex sunucusu olarak işlev görecek açık bir bilgisayara sahip olmak ve eli biraz cebe atmak gerekiyor. Yine de, kişisel içeriklere her zaman ulaşma imkanı vermesi Plex’i değerli kılıyor.

500px

500px-301216500px “Instagram’ın biraz daha gelişmişi” şeklinde tanımlanabilir. Profesyonel fotoğrafçılar için portföy servisi ve ürünlerini satabilecekleri bir pazar işlevi gören 500px, standart kullanıcılar için de gelişmiş düzenleme araçlarına ulaşabilecekleri ve etkileyici fotoğraflar görebilecekleri bir mecra niteliği taşıyor.

Snow

snow-301216Snow ile selfie’ler biraz daha renkli hâle geliyor. Bir tür Snapchat klonu olan ve bundan pek de gocunmuyor gibi görünen Snow, Snapchat’in, köpek filtresi de dahil olmak üzere, pek çok ana özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bunların üzerine yeni lens ve filtreler de ekleyen Snow ile çekilen selfie’ler Facebook, Instagram ve Snapchat gibi mecralarda da paylaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER