Teknoloji

Yeni Android şefi Chrome OS ile birleşme ihtimalini yalanladı

Android’in sorumluluğunu Andy Rubin’den devralan Google’ın Chrome ve Android şefi Sundar Pichai, göreve geldikten sonraki ilk büyük röpörtajını Wired dergisine verdi. Röpörtajda bir açık kaynak platformunu yönetmenin zorluklarından bahseden Pichai, şirketinin Facebook ve Samsung’la olan ilişkisine ve Google I/O’da Android’i neler beklediğine dair açıklamalarda da bulundu.

google-chrome-sundar-pichai

Android şefi Google ile Samsung’un arasının gergin olduğuna dair iddiaları reddetti. Basının böyle bir durum varmış gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Pichai, röpörtaj esnasında Galaxy S4’ünü cebinden çıkarıp ”Samsung çalışmak için muhteşem bir ortak.” ifadesini kullandı. Google’ın rakipleri ve ortaklarıyla kullandığı diplomatik dile oldukça hakim gözüken Pichai, Facebook Home için şirketin icra kurulu başkanı Eric Schmidt’le benzer ifadeler kullandı ve yenilikleri olumlu karşıladıklarını belirtti. Amazon’un Kindle Fire serisiyle Android’i kollara ayırmasına da değinen Google yöneticisi, herkesin Android’in tek bir sürümü üstünde çalışmasını tercih ettiklerini, çünkü bunun daha iyi fayda getireceğini belirtti. Ancak Amazon’un yolunu takip etmek isteyenleri de durdurmayacaklarının altını çizdi.

Pichai’nin Android’in de sorumluluğunu almasıyla beraber Google tarihinde ilk defa bir kişi iki farklı işletim sistemini yönetir hale geldi. Bu görev tanımlamasının ardından Google’ın Android ve Chrome OS’i birleştireceğine dair iddialar ortaya atılsa da, şirket bu iddiaları reddetmişti. Pichai de iki işletim sisteminin birleşmeyeceğini belirtirken, Android ve Chrome OS arasında daha sinerjik bir yapı oluşturulabileceğini dile getirdi. Google I/O hakkında da konuşan Android ve Chrome şefi, bu yılki etkinliğin geçtiğimiz yıllar gibi müşteri odaklı olmayacağını belirtti. Yazılımcıların işin merkezinde olacağını söyleyen Pichai, çok fazla yeni ürün ve yazılım beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

İlgili >> Wired

İLGİLİ HABERLER