Teknoloji

Yeni Android One telefonu yakında Hindistan’da piyasaya sürülecek

android one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-one-180815

Google, Android One programını akıllı telefon üreticilerine düşük maliyetli Android telefon hazırlama konusunda yardımcı olma amacıyla başlatmıştı. Geçtiğimiz yıl duyurulan programın bir yere vardığını söylemek pek mümkün değil. Ancak bu durum Google’ı Android One’dan vazgeçirmişe benzemiyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket telefon üreticileri için belirlediği gereksinimlerde değişikliğe giderek programı tekrar başlatacak. Böylelikle Android One’a olan üretici ilgisini artırmayı hedefleyen Google, yeni dönem dahilindeki ilk cihazını Lava ile birlikte Hindistan’da piyasaya sürecek.

Android One cihazların üretimi için ilk etapta oldukça sıkı bir gereksinim listesi oluşturan Google, üreticilerin cihazlarda kullanacakları parça ve materyaller konusunda bile belli şartlar belirlemişti. Şirket böylelikle cihaz üreticilerinin bileşen ve parça tasarımıyla uğraşmak zorunda kalmamasını amaçlamıştı. Google’ı Android One gibi bir programı başlatmaya iten sebep ise Hindistan gibi pazarları uygun fiyatlı Android cihazlarla doldurma isteğiydi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: General Mobile 4G İncelemesi

Ancak Google’ın belirlediği gereksinimler ve getirdiği kısıtlamalar, cihaz üreticilerinin Android One’a mesafeli yaklaşmasına neden oldu. Araştırma şirketi Counterpoint tarafından paylaşılan rakamlar da bu durumu doğruluyor. Hindistan’da bir yıl içinde piyasaya sürülen üç Android One cihazının toplam sevkiyat rakamının 1.2 milyon seviyesinde kaldığı görülürken, Android One’ın faaliyete geçtiği 19 ülkede 3.5 milyon cihaz satıldığı belirtildi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Google’ın yeni planında Android One cihaz üreticilerine fiyat, özellik ve parçalar konusunda esneklik sağlamak önemli bir yer tutuyor. Bazı durumlarda üreticilerin kendi tercih ettikleri tedarikçilerden bileşen sağlayabileceği belirtilirken, Google tarafından önerilen parçalar konusunda da seçim şansı sağlanacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER