Teknoloji

Yeni Amazon Kindle Fire HD’ye dair sızıntılar daha yüksek çözünürlüğü işaret ediyor

Amazon Kindle Fire HD’nin yeni versiyonunda Qualcomm Snapdragon 800 işlemci kullanılacağına dair dedikodulara her geçen gün bir yenisi eklenirken, tabletin 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Amazon Kindle Fire HD’nin mevcut sürümü geçtiğimiz yıl 6 Eylülde tanıtılmıştı. Dolayısıya tabletin yeni nesline ilişkin dedikoduların etrafta dolaşması pek de sürpriz olarak nitelenmiyor. Tablet savaşlarının giderek kızıştığı şu günlerde güncel kalmak pazarın tüm oyuncuları açısından büyük bir önem taşıyor. Amazon’un da bu amaç doğrultusunda iPad ve diğer Android tabletlerle mücadele etmek için dört çekirdekli işlemciye ve daha yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip tabletler hazırlaması kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

amazon-kindle-fire-hd-7-070912

Sızan bir Benchmark testi sonucuysa Amazon’un yeni tabletinin kutusundan Android 4.2.2 işletim sistemiyle çıkacağını gösteriyor. Benchmark testinin sonuçları tabletin 8.9 inç’lik modeline ilişkin daha önce çıkan haberleri de doğruluyor. Bu dedikoduların gerçeğe dönüşmesi durumunda yeni Amazon Kindle Fire HD  pazardaki en keskin görüntüye sahip tabletlerden biri olacak. Nexus 10 da 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip olsa da, Amazon Kindle Fire HD’nin ekranının daha küçük olması piksel yoğunluğu bakımından kendisine avantaj sağlıyor.

Amazon’un yeni Kindle Fire HD’yi önümüzdeki ay Berlin’de düzenlenecek IFA 2013’te tanıtacağı öne sürülse de, şirketin Sony ve Samsung gibi rakipleriyle çakışmamak adına Santa Monica’da kendi etkinliğini düzenleyebileceği söyleniyor.

İlgili >> Android Community

İLGİLİ HABERLER