Teknoloji

Yeni Acer HP’den uzaklaşıp Apple’a yaklaşmaya çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın CEO’su Gianfranco Lanci’nin dünkü ani istifa kararının ardındaki detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bloomberg’e göre, Acer yönetim kurulu Tayvanlı şirketin Apple ve HTC gibi büyük kâr marjıyla yüksek kazanç elde etmesini istiyormuş. Lanci’nin yaklaşımı ise üretim hacmini agresif bir şekilde arttırmak ve tedarikçilerden daha ucuz fiyatlarla bileşen alarak Dell ve HP’nin pazar payından çalmak.

Bloomberg tarafından analiz edilen verilere göre, Acer’ın geçtiğimiz mâli yıldaki kâr marjı sadece yüzde 2.3 iken, aynı değer Apple’da yüzde 21.5 olarak hesaplanmış. Lanci’nin gidişiyle birlikte Acer’ın yönetim kurulu başkanlığı ve CEO’luk görevine geçici olarak oturan JT Wang bir yandan akıllı telefon ve tablet alanında açılım yaparken bir yandan da kurumsal satışlara yoğunlaşmayı planlıyor. Wang’a göre Lanci’nin gidişi geçmişle bugünün arasına bir set çekecek. Son günlerde iPad’in başını çektiği tablet bilgisayarların ve diğer yeni farklı tasarımların PC pazarına büyük etkide bulunduğunu belirten Wang, PC’lerin iş planlarının çekirdeğinde yer almaya devam edeceğini, ancak bununla birlikte bir numara olmak için acele etmeyeceklerini dile getirdi.

Ne yazık ki, Acer markası kâr marjını arttırmak için gerekli olan yüksek değerli ürünlerden çok düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlarla nam salmış durumda. Acer’ın herşeyden önce bunu değiştirmesi gerekiyor. Umarız şirket yenilikçi bir tepe yöneticisi ve hedefine odaklanmış mühendisleriyle çıktığı yolda başarıya ulaşır.

İlgili – Bloomberg
İlgili – Financial Times

İLGİLİ HABERLER