Teknoloji

Yeni Acer hacimden çok değere odaklanacak

Acer şirketin kurucusu ve önceki CEO’su Stan Shih’in geçtiğimiz günlerde verdiği öğüdü ciddi şekilde tutuyor gibi görünüyor. Şirketin 2011’in ilk çeyreğine yönelik tahminleri daha düşük seviyeye çekmesinden sonra Shih Acer’ın rekabetçi olmak adına tüm iş akışını yeniden yapılandırması gerektiğini söylemişti.

Shih’in öğüdü sadece bununla sınırlı değildi. O’na göre Acer’ın hedefi piyasaya salınan ürün hacmiyle PC piyasasında liderliğe yükselmekten çok kâr marjını daha iyi hâle getirmek olmalıydı. Shih’in bu açıklamalarından sadece iki gün sonra şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunan Gianfranco Lanci’nin istifa ettiği açıklandı. Lanci’nin bıraktığı göreve vekaleten bakan J.T. Wang geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada şirketin dikkatini satış hacmini arttırmaktan çok müşterilere yenilikçi ürünler sunmaya çevirdiğini belirtti.

Wang’a göre Windows 8 ve bu işletim sisteminin ARM tabanlı platformları destekleyecek olması yeni netbook ve notebook tasarımları için fırsatlar sağlayacak. Ayrıca, kendisi her ne kadar tablet satışlarının geleneksel bilgisayarların satışına darbe vurduğunu düşünse de, bu darbenin dizüstü bilgisayar ve netbook’ları öldürecek kadar büyük olmadığına inanıyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER