ManşetlerSatın Alma Rehberi

Yazlık evlerde olmazsa olmaz teknolojiler [Video]

yazlık evler için olmazsa olmaz teknolojiler

Yaz geldi, sınavların bitmesi ve okulların da tatile girmesiyle birlikte birçok aile soluğu yazlık evlerde almaya başladı. Geçen yılın başlarında dünyayı etkilemeye başlayan pandemiyle birlikte yazlık evlere olan talep de arttı. Otel veya tatil köyünde tatil yapmak istemeyen, buna ek olarak evden çalışmayı sürdürenler genellikle yazın büyük bir bölümünü geçirecekleri yazlık evleri tercih ediyor. Henüz yazın başlarındayız, yazlık evlere taşınma herkes için tam anlamıyla gerçekleşmedi. Hâlâ ihtiyaç listeleri yapılıyor, eksikler tamamlanıyor. İhtiyaç listelerinde mutlaka teknolojiyle ilgili bir şeyler vardır ya da olmalı. Bu videoda ve dosya yazısında yazlık evlerde olmazsa olmaz teknolojiler hakkında fikir veriyor, ihtiyaç listelerinizde eksik olan teknolojik ürünleri tamamlamanıza yardımcı oluyoruz. Tabii ki, tüm teknoloji ihtiyaçlarınızı Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış geniş MediaMarkt mağazalarında veya mediamarkt.com.tr üzerinden karşılayabilirsiniz.

Klima

klima

Sıcak yaz günlerinde insanlar zamanlarını genellikle deniz kenarında veya bahçede geçirmeyi tercih ediyor. Bu durum sıcaklarla baş etme konusunda bir şekilde yardımcı oluyor, yapılacak bir şeyler bulunuyor. Ancak söz konusu gece uyumak olduğu zaman, sıcaklar bunaltıcı olabiliyor, uyku tutmuyor. Bu nedenle çoğu kişi yazlık evlerinden klimayı eksik etmiyor. Genellikle yatak odalarından klima eksik edilmiyor. Bununla birlikte özellikle akşamları sıcak bastığında, nemden nefes almak zor olduğunda salona geçip ferah biçimde oturmak isteyenler yazlık evlerinin salonlarına da klima alma fikrini değerlendiriyor. MediaMarkt’ta farklı soğutma gücüne sahip birçok seçenek mevcut. Bu arada klima yerine vantilatör gibi çözümleri tercih edenler için de MediaMarkt’ta birçok seçeneği bulmak mümkün oluyor.

LG DUALCOOL S18ETK klima, 18000 BTU soğutma kapasitesi, nem alma, inverter, A++ güç tüketim sınıfı gibi özelliklere sahip. 39 dB iç gürültü emisyonu ile sessiz çalışan bir klima. Sessizliği ve enerji tüketimindeki verimlilik, bu klimanın tercih nedenleri arasında bulunuyor.

Televizyon

televizyon

Her ne kadar insanların multimedya içeriklerini izleme alışkanlıkları zaman içinde değişse, akıllı telefon ve tabletler giderek TV izlemek için bile daha fazla kullanılsa da, yazlık evlerde bir televizyon hâlâ olmaza olmaz. Bununla birlikte yazlık eve televizyon alacaklar genellikle bütçeyi çok yüksek tutmamaya ve özellikler açısından da çok aşırıya kaçmamaya özen gösteriyor. Aslına bakarsanız, 50 inç seviyesinin üstüne çıkmanıza gerek yok; bir 40 inç TV ve hatta 32 inç TV bile yazlık ev için yeterli olacaktır.

Eğer 5000 TL’lik bir bütçe ayırdıysanız, 43 inç ekranlı LG 43UN73006 modeli isabetli bir seçim olabilir. 4K çözünürlük, HDR10 Pro desteği, dört çekirdekli işlemci, webOS işletim sistemi ve popüler akıllı TV uygulamaları, 20W Ultra Surround ses sistemi, Bluetooth, Wi-Fi, 3 adet HDMI portu, 2 adet USB portu gibi özellikleri var. İnce ekran çerçeveli tasarımıyla da yazlık evinizde epey şık duracaktır.

Daha küçük bir TV’nin yeteceğini düşünüyorsanız ya da yatak odası veya çocuk odası için ikinci bir TV satın almayı istiyorsanız, Philips 32PFS6805 modelini düşünebilirsiniz. 32 inç LED panel, Full HD çözünürlük, HDR10 desteği, Saphi işletim sistemiyle birçok popüler uygulamayı kullanma imkanı, 20W hoparlör, 3 adet HDMI, 2 adet USB, Ethernet portu, Wi-Fi gibi özellikleri bulunuyor.

Uydu alıcısı

uydu alıcısı

Yazlık evlerde genellikle televizyon çözümü olarak genellikle uydu sistemleri tercih edilir. Çanak antenler uzun zaman boyunca dayanıklılığını korusa da, kullandığınız uydu alıcısının modası geçmiş olabilir. Bu durumda HD veya 4K yayınları izlemeye imkan sağlayan yeni bir uydu alıcısı satın almak iyi olacaktır. Çok uygun fiyata, TV arkasına takılabilen ve görünmeyen kompakt uydu alıcılarından satın alabileceğiniz gibi, TV’nin yanına yerleştirilebilecek set üstü cihazlar da mevcut. Üstelik bunların bazıları Android TV destekli bile oluyor.

NEXT 2071 HD Uydu Alıcısı, diğer seçeneklere göre biraz daha yüksek fiyatlı olsa da, fiyatının karşılığını iyi biçimde veriyor. 1080p Full HD çözünürlük destekli bu uydu alıcısı küçük boyutuyla televizyonların arkasına rahatlıkla sığacaktır. USB portlarına sahip olması sayesinde bir multimedya oynatıcısı işlevini de görüyor. Özellikle yazlığınızdaki eski TV’nize yeni özellikler kazandırabilir.

Router / modem

Eskiden olsa yazlık evler için en önemli teknolojinin televizyon olduğunu söylerdik. Ancak artık bunun yerini internet aldı. Üstelik artık herkes evin her yerinde internet bağlantısının iyi olmasına daha fazla dikkat ediyor. MediaMarkt mağazalarında farklı ihtiyaçlar için birçok seçenek mevcut. Eğer tek katlı bir evdeyseniz, evin uygun noktasına yerleştireceğiniz bir DSL modem veya router iş görecektir. Çok katlı bir dairede veya müstakil evde yazı geçiriyorsanız, o hâlde evin her yerine tam kapsama sağlayan mesh tipi ürünler daha uygun seçimler olacaktır. Ancak bu tür mesh çözümlerinin fiyatları bir yazlık ev için düşünülen değerin üstüne çıkabilir, bunu da hatırlatmakta fayda var. Son zamanlarda mobil çözümler de daha fazla tercih ediliyor. Bir mobil operatörden veri hattı alıp daha sonra da 4G modem satın alarak yazlık ev için internet bağlantısını kurabilirsiniz.

TP-LINK VR300 VDSL/ADSL modem/router cihazı tek başına bile evin büyük bir bölümünü kapsama altına alma konusunda size yardımcı olacaktır. 2.4 GHz ve 5 GHz ile çift bant desteği, dört adet 5 dBi antenle verimli biçimde sinyal yönetimi, VDSL ile daha yeni DSL teknolojilerinden de yararlanma imkanı gibi özelliklerle önümüzdeki birkaç yıl boyunca yazlıktaki internet bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Bluetooth hoparlör

Yazlık evlerin vazgeçilmez aktivitelerinden bir tanesi gündüz veya akşam saatlerinde bahçede ya da balkonda oturmaktır. Bu eğlenceli anların zevkini daha da artıracak en güzel unsurlardan biri de müziktir. Akıllı telefon veya tabletinizin ses sistemine göre daha berrak ve güçlü ses sunması nedeniyle Bluetooth hoparlörler kullanışlı oluyor. Her yere rahatlıkla taşınması, bir yere bağlı kalmaması da yazlık evlerin mantığına çok uygun. İsterseniz kışın evinize götürebilirsiniz. MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de gücü, tasarım, boyutları ve fiyatına göre değişiklik gösteren birçok seçenek bulunuyor.

JBL GO 3, yazlıkta her yere rahatlıkla taşıyabileceğiniz, yeteri derecede yüksek ses çıkış gücü sağlayan bir hoparlör. Üzerindeki kancası yardımıyla evde istediğiniz yere rahatlıkla asabilirsiniz. 4.2W ses çıkışı da sesin bulunduğu ortamı tamamen kaplamasına yardımcı oluyor. Farklı renk seçeneklerine sahip olan bu taşınabilir hoparlör su geçirmezlik özelliğine sahip. Yani deniz veya havuz kenarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Blender

Bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için şöyle buz gibi bir smoothie veya milkshake güzel gidecektir. Eğer bunları yazlık evinizde istediğiniz anda hazırlamak isterseniz, bir blender bulundurmanız iyi olacaktır. ARZUM AR1092 Mano El Blender Seti 1700W maksimum güç, 800 milimetrelik parçalama haznesi, çırpıcı ucu gibi özelliklerle sunuluyor.

Akım Korumalı Priz

Yazlık yerlerde klima ve bunun gibi elektrikli cihazlar çok kullanıldığı için şehir şebekelerinde akım ve voltaj dalgalanmaları olabilir. Bununla birlikte eskimeye başlayan yazlık evlerde de elektrik tesisatı eski dayanıklılığından uzaktır. Bu gibi durumlarda dizüstü bilgisayar, TV ve diğer cihazlarınızı korumak isterseniz, yanınızda akım korumalı priz de götürmenizi tavsiye ederiz.

Tunçmatik Powersurge 5 priz, elektronik cihazlarınızı şebeke elektriğinde oluşan ani düşme, yükselme ve yıldırım etkilerine karşı koruyor. Yangına dayanıklı plastik gövdesi sayesinde alev almıyor ve yangına sebebiyet vermiyor. Sağ açılı priz tasarımı sayesinde kullanım kolaylığı da sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER