Teknoloji

Microsoft yaz saati uygulamasının devamı nedeniyle çeşitli güncellemeler yayınladı

yaz saati uygulaması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
yaz saati uygulaması
Görsel: Microsoft Blog

Yaz saati uygulaması Türkiye genelinde kış ayları boyunca da devam edecek. Bu cumartesiyi pazara bağlayan gece dünyanın birçok ülkesinde saatler bir saat geri alınacak. Ancak Türkiye, eskiden olduğu gibi saatlerini geri almayacak, yazın kullanmakta olduğu saat dilimini kullanmaya devam edecek.

Yakın geçmişte bir günlük veya en fazla iki haftalık gecikmelerle yaz ve kış saatleri arasında geçişler yaptığımız olmuştu. Yurt dışıyla eş zamanlı olmayan bu geçişler nedeniyle özellikle teknolojik ürünlerde fazlasıyla sıkıntı yaşanmıştı. Benzer sorunların önümüzdeki pazar günü de yaşanması bekleniyor.

Microsoft, kullanıcılarının yaz saati uygulaması devamından olumsuz etkinlenmemesi için bir güncelleme yayınladığını kaydetti. Şirket, cihaz güncellemeleri otomatik olmayan kullanıcıların bu değişimden etkilenmemek için manuel güncelleme yapmaları gerektiğini de hatırlattı.

Şirketin yayınladığı güncelleme Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Service Pack 1 (SP1), Windows 7 SP1, Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2), Windows Vista SP2 işletim sistemlerini kapsıyor. Windows 10 için ise kullanıcıların Windows 10 Güncelleştirme geçmişi sayfası içinde yer alan en son güncelleştirmeleri yüklemesi gerekiyor. Bu arada Windows Phone 10 için de yayınlanmış bir saat dilimi güncellemesi bulunuyor.

Bu arada Microsoft, güncelleştirmenin yüklenmesinden önce, 30 Ekim 2016 tarihi sonrası için oluşturulan takvim öğelerinde sorun yaşanmaması için Exchange On-premises ve Office 365 kullanıcılarının yazılımlarıyla ilgili güncellemeleri mutlaka yüklemeleri öneriliyor. Ayrıca Exchange’i kurum içinde yerleşik şekilde kullanan şirketlerin de sunucuların üzerinde çalıştığı Windows sunucuları güncelleyip, OWA servisleri için IIS resetlemeleri veya Windows sunucuları yeniden başlatmaları gerektiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER