Teknoloji

Yavaş internet bağlantısı strese yol açıyor

yavaş internet baglantisi

İzlemeye çalıştığı video sürekli olarak takıldığında strese girenler, kendilerini yalnız hissetmemeli. Ericsson tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, yavaş mobil internet bağlantısıyla video izlerken yaşanan stresin korku filmi izlerken yaşanan strese eş değer seviyede olduğunu ortaya koyuyor.

Ericsson’un sadece 30 katılımcıyla gerçekleştirdiği “Yayın Gecikmelerinin Stresi” isimli araştırmasının temel amacı markalara yavaş internet bağlantısının markalara etkisini göstermek olsa da, videoların yüklenmesini beklemenin internetle haşır neşir olan herkesi rahatsız ettiğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Ericsson’un araştırmasında deneklerin mobil bağlantı üzerinden video izlerkenki beyin, nabız ve kalp aktiviteleri gözlem altına alındı. Gözlemler sonucunda video yayınındaki gecikmelerin kalp atış hızını yüzde 38 oranında artırdığı bilgisine ulaşıldı. İki saniyelik yükleme sürelerinin stresi neredeyse iki kat artırdığını ortaya koyan araştırmacılar, yaklaşık altı saniyelik duraklamalarda stres seviyesinin önce yükseldiğini sonrasında ise düştüğünü gözlemledi. Deney süresince katılımcıların zaman zaman vazgeçme belirtileri sergilediği de ayrıca ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER