Teknoloji

Yandex ve Huawei’den Türkiye için önemli iş birliği

yandex huawei

Servisleri Türkiye’de yoğun şekilde kullanan Rus internet şirketi Yandex ve akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından Huawei, önemli bir iş birliğine imza attı. Bu anlaşmaya göre; Huawei Mobil Servisleri‘ne sahip cihazların varsayılan internet tarayıcısında ve ana ekrandaki arama çubuğunda Yandex’in arama motoru kullanılacak.

Söz konusu iş birliği, hem Türkiye’de hem de Rusya’da geçerli olacak. Huawei’nin hem yeni akıllı telefonlarında hem de mevcut cihazlarında arama işleri Yandex’in motoru ve teknolojisiyle gerçekleştirilecek.

Bu iş ortaklığı çerçevesinde Yandex’in Türkiye’de de oldukça popüler olan harita, e-posta ve navigasyon uygulamalarına da Huawei’nin mobil uygulama mağazası AppGallery üzerinden erişilebilecek.

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü, anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye, Huawei Mobil Servisleri (HMS) ekosistemini ve dünyanın üçüncü büyük uygulama mağazası AppGallery’yi lokal anlamda geliştiren lider ülkelerden biridir. Bu bağlamda; Türkiye?de milyonlarca kullanıcısı olan Yandex’in uygulamalarının Huawei?nin resmi uygulama mağazası AppGallery entegrasyonunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Türkiye ekibimiz HMS ekosistemini geliştirmek ve bu sayede tüm kullanıcıların taleplerini karşılamak için hızlıca yol alıyor.”

Yandex Türkiye Genel Müdürü Onur Karahayıt ise şu ifadeleri kullandı: “Yandex olarak 2011’de giriş yaptığımız Türkiye arama motoru pazarında ayda 10 milyonun üzerinde tekil kullanıcımıza arama hizmeti sağlıyoruz. Bu tecrübenin bir sonucu olarak; teknoloji alanında, Huawei gibi dünya akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri ile bu iş birliğine imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. İş birliğimizin bir parçası olarak; Huawei’nin uygulama mağazası olan AppGallery’de Yandex’in Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Harita, Navigasyon, E-posta, Çeviri gibi uygulamalarımızla yer almak üzere gerekli geliştirmeleri de tamamladık.”

İLGİLİ HABERLER