Teknoloji

Yandex Rusya’da Twym ile Twitter üzerinden para transferine izin veriyor

Türkiye’de son zamanlarda spor kulüpleriyle yaptığı işbirlikleri ve Yandex.Browser internet tarayıcısını daha geniş kitlelere yaymak için yaptığı kampanyalarla adından söz ettiren Yandex, ana vatanı Rusya’da çevrim içi ödeme sistemleri konusunda yeni adımlar atıyor. Yandex.Money servisiyle yaklaşık on yıldır bu oyunun içinde olan şirket Twym adı verilen yeni bir servisin lansmanını gerçekleştirdi.

yandex-twym-250313

Twym sayesinde kullanıcılar diğer Twitter kullanıcılarına tek bir tweet ile para gönderme fırsatına erişiyor. Söz konusu transferin gerçekleşmesinden önce paranın göndericisi ve alıcısının Twitter ve Yandex.Money hesaplarını birbirine bağlaması gerekiyor. Bu arada tweet ile transfer edilecek para tutarında da 100 bin ruble (yaklaşık 5900 TL) gibi bir azami sınır bulunuyor. Tabii ki, Yandex tarafından varsayılan olarak belirlenen bu limit kullanıcılar tarafından diledikleri şekilde değiştirilebiliyor. Bu arada yaptığı para transferini herkesin bilmesini istemeyen kullanıcılar tweet yerine doğrudan mesaj özelliğini de kullanabiliyor.

Bakalım, Yandex’in para transferi konusundaki bu hizmetlerini Türkiye’de görecek miyiz, eğer göreceksek bu ne zaman gerçekleşecek. Şirketin şu anda Türkiye arama pazarında daha büyük pay elde etme gayretinde olduğunu düşünecek olursak, yan işler için belki biraz daha beklemek gerekecek.

İlgili >> Yandex, Twym

İLGİLİ HABERLER