Teknoloji

Yandex Twitter ile lisans anlaşması yaptı, arama sonuçlarına tweet’leri de ekledi

Google ile gerçek zamanlı tweet arama anlaşması geçtiğimiz aylarda sonlanan ve tekrar yenilenmeyen Twitter kendine yeni bir ortak buldu. Uluslararası pazarda Google’ın karşısına dikilmeyi hedefleyen ve geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye de giriş yapan Yandex Twitter verilerini arama sonuçlarında yansıtacak. Söz konusu anlaşmayla birlikte Twitter yeni bir gelir kapısı elde etmiş olacak. Sosyal ağ servisinin benzer bir anlaşmayı Microsoft ile yaptığı ve Redmond şirketinden 30 milyon dolar alacağı konuşuluyor.

Yandex ile yapılan anlaşma neticesinde Twitter üzerinden paylaşılan arama terimleriyle ilgili tweet’ler Yandex’in blog arama sonuçlarında görünecek, ayrıca twitter.yandex.ru şeklinde özel bir adresten de Twitter üzerinden arama yapmak mümkün olacak. Yandex’in Türkçe servisi üzerinde henüz Twitter için özel bir adres açılmamış görünüyor, ancak bunun gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok gibi görünüyor.

Yandex, Twitter üzerinden paylaşılan tüm dillerde ve halka açık tweet’lerin yayını için lisans anlaşması yaptığını dile getirdi. Her dili kapsıyor olsa da, şirket yayınladığı basın açıklamasında Rusça, Ukraynaca, Belarusça ve Kazakça dillerindeki tweet’lerin altını çizdi, bunların iki milyondan fazla kullanıcı tarafından üretildiğinin altını çizdi. Yandex’in özel Twitter arama servisi sayesinde insanlar kullanıcı adı ve etiket bazlı arama da yapabilecek.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER