Ulaşım

Yandex sürücüsüz otomobil teknolojisini kış koşullarında test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yandex surucusuz otomobilSürücüsüz otomobil testleri genellikle sıcak ve güneşli ortamlarda gerçekleştiriliyor. Bu ortamlardaki yol koşulları genellikle mükemmele yakın oluyor. Ancak bu araçların zorlu iklim koşullardaki performansını da görmek gerekiyor. Yandex sürücüsüz otomobil teknolojisini zorlu kış koşullarında test ederek bu soruya cevap bulmayı amaçlıyor.

Yandex otonom sürüş teknolojisi taşıyan Toyota Prius’larını Moskova’nın banliyölerinde test etmeye başladı. Şirket bu testlerle sürücüsüz otomobil teknolojisinin karlı ve buzlu yollardaki performansını görmeyi hedefliyor.

Yandex şimdiye kadarki çalışmalarını gösteren bir videoyu da yayınladı. Söz konusu video, sürücüsüz otomobil teknolojisinin kış koşullarında sorun yaşamadığını gösteriyor. Kaymadan çizgisini korumayı başaran otomobil, önüne yayalar çıktığında da rahatlıkla durabiliyor.

Sürücüsüz otomobillerin videoda gösterilenlerden daha zorlu koşullarla karşılaşabilir. Ancak bu durum yapılan testlerin önemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Otonom sürüş teknolojisinin sadece Kaliforniya ve Singapur gibi sıcak iklime sahip yerlerde kullanılmayacağını unutmamak gerekiyor.

Yandex sürücüsüz otomobil teknolojisinin güveniliğini de ölçüyor

Yandex sürücüsüz otomobil teknolojisini kış koşullarında test ederek güvenliği de ölçüyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisinin yaygınlaşması için öncelikli olarak güvenliğinden emin olunması gerekiyor. Güvenliğin pekiştirilmesi için de farklı koşullardaki testler büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER