Teknoloji

Yandex’in Android mağazası Yandex.Store 50 bin uygulamayla faaliyete geçti

Yaklaşık iki yıl önce Türkiye’ye giriş yapan ve giriştiği yoğun tanıtım kampanyası sonucunda tüketicilerin aklına markasını yerleştiren Yandex bir taraftan da Türkiye arama motoru pazarında daha fazla pazar payı elde etmenin çalışmalarını yapıyor. Rusya’nın lider arama motoru olan Yandex faaliyet gösterdiği pazarlarda Google’ın hakimiyetine karşı savaşırken mobil tarafı da ihmal etmiyor, bu pazarda da belirli bir pozisyon elde etmek için çalışıyor. Mobil Dünya Kongresi kapsamında duyurusu yapılan Yandex.Store da bu çalışmaların bir ürünü olarak dikkat çekiyor.

yandex-store-260213

Android telefonları ve tabletleri için sunulan Yandex.Store içinde şu anda 50 bin civarında uygulama yer alıyor. Yandex bu mağaza uygulamasıyla sadece tüketicileri hedeflemiyor. Bu mağazanın mobil operatörler veya cihaz üreticileri tarafından kendi markalarını taşıyacak şekilde özelleştirilip satılan cihazlara yüklenebileceğini dile getiriyor.

50 bin uygulama bir mağaza için iyi bir başlangıç sayılır, ancak Android’in resmi mağazası Google Play Store üzerinde 700 binin üzerinde uygulamanın yer aldığı bir ortamda bu çiçeği burnunda mağazanın daha çok yolu olduğu görülüyor. Ancak her şey nicelikten ibaret değil, kalite önemli ve Yandex de bunun bilinciyle önde gelen oyun ve uygulamaları bu mağazaya eklemiş; Angry Birds ve Cut The Rope bunlar arasında dikkat çekenleri.

Yandex için mobil pazara giriş niteliği taşıyan bu uygulama mağazasından dağıtılacak paralı uygulamalarda Yandex gelirlerden yüzde 30’luk bir pay alacak. Yandex.Store’a m.store.yandex.com adresinden yüklenebilir. Şirket bu uygulamayla özellikle Rusya ve Türkiye’deki iş ortaklarının çıkaracağı cihazlara girmeyi hedefliyor. Bununla birlikte mağaza İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dil desteklerini de barındırıyor.

İlgili >> TechCrunch, Android Police

İLGİLİ HABERLER