Teknoloji

Yandex Station: Yandex’ten akıllı hoparlör

yandex stationRusya’nın internet devi Yandex, yeni bir pazarda daha gücünü sınamaya hazırlanıyor. Şirket, Yandex Station adını verdiği akıllı hoparlörüyle Amazon, Apple ve Google gibi rakipleriyle başka bir alanda daha rekabete giriyor. Yandex’in donanım alanındaki ilk girişimi olan Station’da Alice adını taşıyan ve Rusça konuşan bir dijital asistan bulunuyor.

Alice’in portföyünde 4 binden fazla yetenek bulunuyor. Egzersizler için ipucu vermek, uçuş araması yapmak, pizza siparişi vermek ve videoları TV’ye aktarmak, bu yetenekler arasında yer alıyor. İlk olarak geçtiğimiz ekimde Yandex’in mobil uygulamasında boy gösteren Alice’in şirketin taksi servisine de entegre edilmesi planlıyor. Yandex’in Rusya’da faaliyet gösteren taksi servisi, bir süre önce Uber’in Rusya operasyonuyla birleşmişti.

Bluetooth bağlantısına sahip Station’da HDMI girişi de mevcut. İki adet 10W sürücüsü ve 30W alçak titreşimli hoparlörüyle ses bakımından güçlü bir deneyim vadeden Yandex Station, KinoPoisk ve Amediateka gibi platformlardan video aktarımı yapabiliyor.

Yandex Station, yaz mevsiminde Rusya’da satışa sunulacak. Hoparlöre sahip olmak isteyenlerin 9 bin 990 ruble (715 TL) ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER