Teknoloji

Yandex Phone: Snapdragon 630 işlemci, 5.65 inç ekran

yandex phone

Türkiye’de de oldukça iyi tanınan Rusya merkezli internet şirketi Yandex, ilk akıllı telefonunu tanıttı. Yandex Phone, Rusya’da 17990 ruble (yaklaşık 1450 TL) karşılığında satılaca adını taşıyan cihaz, giriş seviyesinde konumlanıyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkan cihaz, sadece Rusya’da satılacak. Telefonda Yandex’in harita, hava durumu ve GPS uygulamaları ön yüklü olarak sunuluyor.

Yandex’in son zamanlarda ürün ve servisler konusunda bir hareket içinde olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket bir süre önce Yandex Station adını taşıyan akıllı hoparlörünü çıkarmıştı. Uber ile işbirliğine giden şirket, sürücüsüz otomobiller üzerine de çalışmalar gerçekleştiriyor.

yandex phoneYandex’in geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıttığı sanal asistan Alice, Yandex Phone’da kullanıcıları karşılıyor. Telefon diğer özellikleriyle orta segmentin tipik bir temsilcisi gibi görünüyor. 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü ve çentiksiz 5.65 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 630 yonga seti, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, USB-C girişi, 16 ve 5 megapiksel arka ile 5 megapiksel ön kamera telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Yandex Phone, Rusya’da 17990 ruble (yaklaşık 1450 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER