Manşetler

Yandex.Haritalar iOS uygulaması yenilendi

yandex-haritalar-ios-241115

Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Yandex.Haritalar iOS uygulaması, yayınlanan son güncellemeyle yepyeni bir tasarıma kavuştu. Eskisine kıyasla çok daha hızlı ve kullanışlı bir yapıya bürünen uygulama, daha sade bir arayüzle iOS cihaz sahiplerinin karşısına çıkıyor. Yenilenen kullanıcı arayüzünde fonksiyon butonları ekranda çok daha az yer kaplıyor. Böylelikle ekranda haritanın daha büyük kısmı, daha net biçimde görülebiliyor.

Yandex.Haritalar iOS uygulaması, güncelleme ile mekan aramaları ve rota belirlemede yardımcı olacak yeni özelliklere kavuştu. Sesli arama yapabilen kullanıcılar, artık aradıkları mekanın o sırada açık olup olmadığını öğrenebiliyor. Aranan mekana ilişkin bilgilerin gösterildiği ekranda panoramik görüntülere ve mekana ulaşım süresi gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Bu ekran üzerinden mekana gitmek için BiTaksi aracılığıyla taksi de çağırılabiliyor.

Yandex.Haritalar iOS uygulamasındaki mekanları favori listesine ekleyen kullanıcılar, bu listeye farklı cihazlardaki uygulamalar üzerinden de erişebilecek. Uygulama silinse bile, Yandex hesabıyla giriş yapan kullanıcıların listesi silinmiyor.

Yandex.Haritalar iOS uygulamasının yeni sürümünde rota hazırlamak da kolaylaşıyor. Kullanıcılar gitmek istedikleri yere kendilerini ulaştıracak en hızlı ve en kısa rotayı ekran üzerinde görüp seçebiliyor. iOS uygulamasına eklenen özelliklerin, Yandex.Haritalar’ın Android versiyonuna da yakında gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER