Teknoloji

Yandex “görsel ile görsel arama” özelliğini kullanıma sundu

Yandex yeni servisi “görsel ile görsel arama” özelliğini faaliyete geçirdi.

yandex-gorsel-arama-200514

Bundan böyle Yandex kullanıcıları diledikleri görselin kopyalarını, farklı boyutlardaki versiyonlarını ve aradıkları görselin hangi internet sitesinde olduğunu kolaylıkla bulabilecek. gorsel.yandex.com.tr adresinden erişilebilen bu servis sayesinde bilgisayarda kayıtlı veya tarayıcı penceresinde görülen herhangi bir görsel sürükle-bırak yöntemiyle seçilebilecek veya bir görselin bağlantısı arama kutusuna girilerek arama yapılabilecek.

Araması gerçekleştirilen görselin internet üzerinde yer alan kopyaları, o görseli içeren sayfalar veya görselin farklı boyutları tek tıklamayla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Kullanıcılar Yandex’in görsel ile görsel arama servisi yardımıyla sunum veya ödev hazırlarken gerekli görsel dokümanları bulma konusunda rahatlığa erişecek. Çalışmalarına eklemek istedikleri görselin daha büyük veya küçük boyutlu versiyonlarını bulmak kolaylaşacak. Ya da fotoğrafını gördüğünüz bir kişinin, bitkinin veya hayvanın ne olduğunu görmek istediğinizde Yandex’in görsel arama servisi büyük yardımcınız olacak. Bu arada bir e-ticaret sitesinde beğendiğiniz bir eşyanın farklı fiyatlarını görmek için de görsel arama yapmanız yeterli oluyor. Ayrıca bu özel servisi kullanarak, bir sosyal medya veya web sitesinden gelen davetin sahibinin ya da içeriğinin güvenli ve gerçek olup olmadığını da kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

İlgili >> Yandex

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER