Teknoloji

Yandex’in diğer spor kulüpleri ve şehirler için özelleştirilmiş internet tarayıcıları yolda

Türkiye macerasında bir buçuk yılı geride bırakan Yandex önümüzdeki döneme dair planlarını paylaştı. Özellikle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüpleriyle yaptığı arama motoru ve internet tarayıcısı işbirlikleriyle adından söz ettiren Yandex, bu açılımlarını genişletmeyi planlıyor.

yandex-logo

Öncelikle üç büyük kulübe özel olarak sunulan özelleştirilmiş arama motoru ve Yandex.Browser internet tarayıcılarının kapsamı genişletilecek ve diğer spor kulüplerine özel ürünler de yakında görücüye çıkacak. Sadakat konusunda spor kulübü kadar, belki ondan da büyük öneme sahip olan memleketçilik de Yandex’in önümüzdeki döneme yönelik açılımlarından birini teşkil edecek. Şirket şehirlere özel internet tarayıcıları sayesinde hem farklı şehirlerde yaşayanları hem de o şehirlere hasret çeken gurbettekileri hedefleyecek. Kültürü ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen bu proje kapsamında şehirlere özel bilgiler de tarayıcılara entegre edilecek.

Yandex’in harita servisi altında sunduğu ve şu anda İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’de kullanılan Panorama özelliğinin kapsamı yakın zamanda Bursa, Antalya, Muğla, Aydın ve Nevşehir illerine genişletilecek. Böylelikle kullanıcılar turizm açısından önemli olan yerleşim birimlerinde sanki oradaymış gibi gezinme fırsatı bulacak.

Yandex 2013 yılında arama teknolojisi ve algoritmasında da daha fazla yenilik yapmayı planlıyor. Tüm bu çalışmalarla hedeflenen ise yerelleşmek ve herkes tarafından erişilebilir olmak. Bu hedeflerin ne kadar kısa sürede gerçeğe dönüşeceğini hep beraber takip edeceğiz. Ancak kabul etmek gerekir ki Yandex, iki yıldan kısa bir sürede önemli bir bilinirlik yakaladı ve giderek daha fazla internet kullanıcısının arama ve diğer internete bağlı servisler için tercih ettiği bir adres hâline geliyor.

İLGİLİ HABERLER