Teknoloji

Yandex.Browser 1.7 eşzamanlama ve arkaplan özelleştirme seçenekleriyle geldi

Farklı bir internet tarayıcısı arayanlara özel Yandex.Browser’ın 1.7 numaralı yeni versiyonu yayınlandı. Yeni sürüm farklı bilgisayarlardaki kurumlar arasında eşzamanlama, arkaplan resimleriyle kişiselleştirme imkanı gibi özelliklerle geliyor.

yandex-browser-271112

Eşzamanlama özelliği sayesinde kullanıcılar tarayıcı ayarlarını veya yer imlerini tek bir tıklamayla başka bir bilgisayarda yer alan Yandex.Browser internet tarayıcısına aktarabilecek. Böylelikle tarayıcı arayüz ayarları, yer imleri, favoriler, kayıtlı şifreler, form bilgileri, tarayıcı geçmişi, eklentiler gibi verilerin tamamı veya kullanıcı tercihine göre sadece bir kısmı aktarılabilecek. Söz konusu veriler Yandex’in bulut tabanlı veri depolama sistemi Yandex.Disk’in sunucularında HTTPS güvenlik protokolüyle emniyet altına alındığı için gizlilik konusunda da herhangi bir endişe oluşmuyor.

1.7 sürümünün bir diğer özelliği de tarayıcı sayfasının fonuna yerleştirilen arkaplan resminin kişiselleştirilebilmesi oldu. Kullanıcılar Yandex.Browser içerisinde ön tanımlı olarak gelen görsellerden bir tanesini seçebileceği gibi kendi yükledikleri görselleri de arkaplan olarak kullanabiliyor. İlgilenenler Yandex.Browser’ın son sürümünü aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirebilir.

İlgili >> Yandex.Browser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER