Teknoloji

Antalyalılar trafik yoğunluğunu Yandex aracılığıyla takip edebilecek

yandex-antalya-trafik-170915

Trafik sıkışıklığından bahsedildiğinde Türkiye’de pek çok kişinin aklına ilk önce, doğal olarak, İstanbul geliyor. Ancak diğer şehirlerde de trafik sıkışıklıkları günlük hayatı büyük ölçüde etkileyen bir probleme dönüşmüş durumda. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki trafik durumunu kullanıcılarına ulaştıran Yandex, Türkiye’nin beşinci büyük şehri Antalya’yı da bu listeye ekledi. Artık Antalya’daki trafik durumunu Yandex’in ana sayfası, harita.yandex.com.tr ile Yandex.Haritalar ve Yandex.Navigasyon mobil uygulamaları üzerinden takip etmek mümkün. 2 dakikada bir güncellenen verilere ek olarak, Yandex mevcut trafik yoğunluğunu 0 ila 10 arasında değişen değerlerle notlandırıyor.

Antalya’nın trafik yoğunluk durumunu paylaşamaya başlayan Yandex, şehrin trafik yoğunluğuna ilişkin genel bir analiz yapmaktan da geri kalmadı. Yandex.Trafik Bilgi Ajansı tarafından toplanan verilere göre, Antalya’da hafta içi en yüksek trafik yoğunluğu akşam 18:00 ile 19:30 arasında yaşanıyor. Bu saatlerdeki trafik sıkışıklığı için 6 puanlık bir değer biçiliyor. Trafik yoğunluğunun en yüksek günün cuma olduğu belirtilirken, hafta içi sabahları 08:30 ve 09:30 arasında 5 puanlık bir sıkışıklık değerine ulaşıldığı görülüyor.

Hafta sonuna bakıldığında ise Antalyalıların pazar günlerinde pek fazla direksiyon başına geçmediği görülüyor. Pazar şehirdeki trafiğin en rahat olduğu gün olarak öne çıkıyor. Cumartesi günlerinde ise zaman zaman hafta içiyle yarışan bir trafik yoğunluğunun yaşanması dikkat çekiyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Antalya’da trafik yoğunluğu mevsimsel olarak fark gösterebiliyor. Yaz aylarında sabah trafiğinin diğer mevsimlere kıyasla daha rahat olduğu belirtilirken, diğer saatlerde dışarıdan gelenlerin de etkisiyle yoğunluğun güçlü biçimde arttığı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER