ManşetlerTeknoloji

Yakında tanıtılacak Samsung Galaxy S24 Serisi hakkında birçok detay ortaya çıktı

samsung galaxy s24

Samsung’un en yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S24 serisi, iddialara göre bir aydan kısa bir süre sonra tanıtılacak. X platformunda, sızıntı uzmanı Evan Blass, “Galaxy AI Geliyor” yazan bir Galaxy Unpacked geri sayımını paylaştı. Bu, 18 Ocak’ta Kore Standart Zamanı ile sabaha karşı 03.00’te, yani Türkiye saatiyle 17 Ocak saat 21.00’de gerçekleşecek bir etkinliği işaret ediyor. Bu, daha önce öne sürülen lansman tarihiyle uyumlu görünüyor.

Galaxy S24 Serisinin beklenen teknik özellikleri

Blass, ayrıca üç cihazın sızdırılmış özelliklerini içeren bir teknik özellik listesi paylaştı. Bu liste, daha önce söylentilere konu olan birçok özelliği doğruluyor. Samsung, Galaxy S24 serisinde yine üç model sunmayı planlıyor: standart Galaxy S24, 6.2 inç ekranlı; S24 Plus, 6.7 inç; ve S24 Ultra, 6.8 inç ekranlı. Özellik listesi, üç modelin de ABD, Kanada ve Çin dışında Samsung’un kendi Exynos 2400 işlemcisiyle güçlendirileceği söylentilerine rağmen, Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3 ile güçlendirileceğini belirtiyor.

Kamera özelliklerine gelince, S24 Ultra’nın 200 megapiksel ana sensöre (S23 Ultra ile aynı) sahip olduğu görülüyor, S24 ve S24 Plus ise 50 megapiksele kadar çıkıyor. S24 Ultra’nın telefoto lensi 10x zoom sunarken, diğer iki model 3x zooma kadar çıkabiliyor. Söylentilere göre diğer kamera özellikleri arasında S24 ve S24 Plus’ta 10 megapiksel telefoto sensörler ve Ultra’da iki telefoto lens bulunuyor – biri 50 megapiksel 5x optik zoom (10x zoom için kırpılabilir) ve biri 10 megapiksel 3x optik zoom. Üç telefonun da 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 12 megapiksel selfie kameraları olacağı söyleniyor.

Batarya kapasiteleri açısından, sızdırılan özellik listesine göre S24’ün 4.000mAh, S24 Plus’ın 4.900mAh ve Ultra’nın 5.000mAh kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor. Seride IP68 su ve toz direnci mevcut ve S24 Ultra’nın yapısında titanyum kullanılacağı, S24 ve S24 Plus’ta ise alüminyum kullanılacağı doğrulanmış.

Telefonların tasarımına dair çok sayıda renkte ve her açıdan görüntüler, Arsène Lupin tarafından X’te paylaşıldı. Üç telefonun 2023 modellerine çok benzer bir görünüme sahip olduğu, ancak S24 Ultra’nın bu sefer tamamen düz bir ekrana sahip olduğu, önceki sızıntılara göre S23 Ultra’daki hafif eğimlerden vazgeçildiği belirtiliyor. Mevcut renkler arasında siyah, gri, mor ve sarı yer alıyor, ancak Samsung’un kendi mağazası üzerinden ek renkler de sunulabilir.

Donanım açısından Samsung’un amiral gemisi serisi için yine iteratif bir yıl olabilir. Ancak yazılım açısından, Blass’ın geri sayım zamanlayıcısındaki “Galaxy AI Geliyor” ipucu dikkate alındığında, işler daha ilginç olabilir. Geçen ay, Korea Times, Samsung’un “Gauss” adlı üretken AI modelinin, cihaz üzerinde doğal olarak çalışarak resimler oluşturup düzenleyebilme, e-postalar oluşturma, belgeleri özetleme ve kodlamaya yardımcı olma gibi özelliklerle Galaxy S24 serisine entegre edilebileceğini bildirdi. Samsung, ayrıca AI’ı telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirmek için kullanmayı da planlıyor. Bu özellikler, Samsung’a Google’ın son AI destekli Pixel’ine karşı ilginç bir avantaj sağlayabilir.

Video: Samsung Galaxy S23 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER