Teknoloji

Yakında tanıtılacak Galaxy Watch 2 Active yeni fotoğraflar ile görüldü

samsung galaxy watch active 2

Samsung Galaxy Note 10’un Unpacked etkinliğinde tanıtılmasının eli kulağında. Ancak Güney Koreli şirketin yeni bir Galaxy Watch akıllı saat tanıtacağına dair işaretler de giderek artıyor.

Söz konusu akıllı saat, Amerikan Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) web sitesinde görüldü. Kuruluş, onay başvurularını fotoğraflarıyla birlikte yayınlıyor. Normalde şirketler bu fotoğrafların gizli tutulmasını istiyor, ne var ki bu sefer gizleme işlemi yeteri kadar iyi yapılmamış. Bu sayede beklenen Samsung ürünüyle ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmış oldu.

Galaxy Watch Active 2 akıllı saatin geçtiğimiz şubat ayında duyurulan versiyonun bir türevinin olması bekleniyor. Samsung’un Tizen akıllı saat işletim sisteminin döndürülebilir bezel halka ile kullanım için optimize edilmişti. Ne var ki, ilk Galaxy Watch Active modelinde bir bezel halka yok.

samsung galaxy watch active 2

Yeni saatte ise ekranın etrafında dokunmaya duyarlı bir çerçevenin olacağı söyleniyor. Bu sayede parmağınızı ekranın etrafında çevirerek kullanıcı arayüzünde gezinebileceksiniz.

Aynı zamanda Samsung’un yeni akıllı saatinin EKG kalp hızı takibi ve düşme algılama gibi, daha önce Apple Watch Series 4 modelinde gördüğümüz özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Ne var ki, bu özellikler ürün piyasaya çıktığı ilk zamanlarda bulunmayabilir.

Samsung Galaxy Watch Active 2’nin 40mm ve 44mm olmak üzere iki farklı boyutta gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda LTE bağlantı destekli bir versiyon da bulunacak.

Akıllı saatin muhtemelen gelecek ay, Note 10 ile birlikte duyurulacağı tahmin ediliyor. Android kullanıcıları için söz konusu akıllı saatler olduğunda, ortada fazla seçenek bulunmuyor. Samsung Galaxy Watch’un yeni versiyonu bu tüketici grubu için en uygun seçeneklerden bir tanesi olabilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER