Teknoloji

Yakında beklenen Sony WH-1000XM4 kulaklıklarla ilgili tüm özellikler sızdı

Sony’nin henüz resmi duyurusu gerçekleştirilmemiş WH-1000XM4 gürültü engelleme özellikli kulaklıkları bu sefer Amerikan perakende zinciri Walmart’ın web sitesinde görülen kayıtlar sayesinde ortaya çıktı. Bu sayede kulaklıkların sıkıştırılmış müzik dinleme deneyimini geliştiren yeni yapay zekâ özelliklerini barındıracağını da öğreniyoruz. Ayrıca 348 dolarlık fiyat etiketine sahip olacağını da görüyoruz.

1000XM4’ün çoğu özelliği M3’ün özellikleriyle aynı görünüyor. Aynı tasarım, gürültü engelleme teknolojisi, USB-C ile hızlı şarj, Sony’nin LDAC iletişim teknolojisi ile destek ve dokunmatik kontroller bunda da olacak gibi görünüyor. Böylelikle dünyanın en iyi kulaklıklarından bir tanesi olarak nitelendirilen M3s’in çizgisi devam ettirilecek.

M4 modeliyle gelecek yeniliklerden bir tanesi de iki Bluetooth cihazıyla, yani bir telefonla bir dizüstü bilgisayara aynı anda bağlanmak olacak. Sony, M4 ile birlikte telefon görüşmelerindeki deneyimi de iyileştirmeyi hedefliyor. Beş dahili mikrofonla iyileştirilmiş işaret işlemeyi birleştirerek sesin daha iyi şekilde duyulmasını sağlayacak “Hassas Ses Alma Teknolojisi” teknolojisi de özellikler arasında bulunuyor.

Uyarlamalı Ses Kontrolü olarak adlandırılan ilginç bir özellik de geliyor. Bu da kullanıcılara, Sony’nin yardımcı uygulaması üzerinden kahve dükkanı veya kütüphane gibi farklı konumlar için özelleştirilmiş ayarlar belirlemelerini mümkün kılacak.

Son olarak 1000XM4, Sony’nin Dijital Ses Genişletme Motorunun (DSEE) yeni bir versiyonunu, DSEE Extreme’i barındıracak. Bu da yapay zekânın yardımıyla sıkıştırılmış dijital müzik dosyalarını gerçek zamanlı olarak ölçekleyecek, sıkıştırılınca kaybolan yüksek aralıklı sesi yeniden inşa edecek.

Ne yazık ki, bazı iddiaların aksine 1000XM4s ile Sony, tıpkı M3 gibi 30 saatlik pil ömrü vadediyor. Sızıntılara rağmen, Sony henüz 1000XM4’ün resmi duyurusunu yapmadı. Ancak bunun da fazla gecikmeyeceğini düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER