Teknoloji

Yakında beklenen Oppo Reno’nun ilginç ön kamera tasarımı – Video

oppo reno

Akıllı telefonlardaki kamera çentiklerini yok etme yolundaki arayışlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Oppo’nun bir süredir dedikodusu yapılan Reno kod adlı akıllı telefonunda ise şimdiye kadar görmediğimiz tarzda bir çentik bizi karşılıyor. Üçgen biçimindeki bir takoz telefonun üst kısmından çıkıyor ve böylelikle ön kamera kullanılabiliyor. Aşağıdaki videoda da görüldüğü gibi, sanki telefon size kaşını kaldırıyormuş gibi bir görünüm oluşuyor.

Ön kamera için geliştirilen farklı mekanizmalar gördük. Örneğin Oppo, Find X modelinde hem ön hem de arka kamerayı normalde gizleyen, sadece kullanım sırasında ortaya çıkaran bir mekanizma geliştirmişti. Son olarak Vivo V15 Pro’nun da aralarında bulunduğu çeşitli modellerde ise dikdörtgen biçimli, dışa doğru çıkan küçük kamera parçalarının kullanıldığını görmüştük. Oppo Reno’daki takoz biçimli yapı ise, her ne kadar garip görünse de, daha büyük boyutu sayesinde hoparlör veya flaş gibi daha fazla bileşene ev sahipliği yapabilir.

Video ve fotoğrafların dışında, Oppo Reno hakkında fazla detay bulunmuyor. Telefonun teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi henüz ortaya çıkmadı. Oppo’nun çentiği kullanmamak için gösterdiği çabayı takdir etmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER