Teknoloji

Yakında beklenen Oppo Find X2 Neo ile ilgili dikkat çeken ipuçları

oppo find x2 neo

Oppo, ayın başlarında Find X2 ve Find X2 Pro akıllı telefonlarının duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu akıllı telefonlarla birlikte Oppo Watch akıllı saatini de tanıtmıştı. Şirketin Find X2 serisine Find X2 Lite ve Find X2 Neo olmak üzere iki yeni model ekleyeceği söyleniyor.

Find X2 Neo’nun taslak niteliğindeki fotoğrafları ortaya çıkarken bu telefon yakında küresel pazarda satışta olacağı belirtiliyor. Dedikoduya göre, Oppo Find X2 Neo, geçen yılın sonlarında Çin’de çıkan Reno 3 Pro 5G modeliyle aynı olacak. Eğer dıştaki bu benzerlik içe de yansırsa, Find X2 Neo’nun Reno 3 Pro 5G modeliyle aynı olmasını bekleyebiliriz.

Pricebaba.com’un Twitter’ın son zamanlarda adına sıklıkla rastladığımız kaynaklarından Ishan Agarwal ile birlikte aktardığına göre, Oppo Find X2 Neo modeli çok yakında Find X2 Lite ile birlikte dünya çapında satışa sunulacak. Ancak koronavirüs salgını birçok büyük etkinliği ve lansmanı etkilediği gibi, Find X2 Neo’yu da etkileyecek gibi görünüyor.

Find X2 Neo’nun ürün fotoğrafı olduğu iddia edilen fotoğrafta yer alan cihaz, Reno 3 Pro 5G’ye çok benziyor. Kenarlara doğru kavis yapan ekranda küçük bir kamera deliği mevcut. Akıllı telefonun arkasında ise düşey eksende yerleştirilmiş dört tane kamera bulunuyor. Oppo’nun “Ultra Steady” olarak adlandırılan özelliğini belirten yazı da bu kamera modülünün yanına yerleştirilmiş.

Oppo Find X2 Neo’nun beklenen özellikleri

Teknik özelliklere baktığımızda, Find X2 Neo’nun Reno 3 Pro 5G ile aynı bileşenleri taşıyacağı söyleniyor. 6.5 inç Full HD+ OLED ekran 90 Hz yenileme hızı sunacak. Ekranda parmak izi sensörü de bulunacak. Find X2 Neo’nun Qualcomm Snapdragon 765G işlemciyle çalışacağı belirtiliyor. 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da bulunacak.

Find X2 Neo’nun arkasında 48 megapiksel Sony IMX586 sensörlü ana kamera, 13 megapiksel telefoto kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel siyah-beyaz kamera olmak üzere dört kamera bulunacak. Selfie fotoğraflar için de önde 32 megapiksel kamera yer alacak.

Pil tarafında ise bu telefonda 4025 mAh kapasiteli pilin bulunması bekleniyor. VOOC 4.0 30W hızlı şarj desteğini de bekliyoruz. Android 10 ile yüklü gelecek cihazda ColorOS 7 kullanıcı arayüzü de bulunacak.

İLGİLİ HABERLER