Teknoloji

Yakında beklenen Galaxy Note 20 Ultra ile Snapdragon 865+ iddiası

Yakında beklenen Galaxy Note 20 Ultra ile Snapdragon 865+ iddiası

Samsung Galaxy Note 20 serisinin beklenen tanıtım tarihi yaklaştıkça bu seri içinde göreceğimizi tahmin ettiğimiz ürünlerle ilgili sızıntı ve dedikodular da artıyor. Twitter’ın bilinen sızıntı kaynaklarından olan, @UniverseIce rumuzlu Ice Universe, Galaxy Note 20 Ultra adını taşıyacak yeni bir telefonla ilgili bazı bilgileri paylaştı.

Paylaştığı bilgilere göre Galaxy Note 20 Ultra, görünüş itibarıyla Galaxy Note 10+’a çok benzeyecek. Güvenilir dedikodu kaynağı, cihazın Snapdragon 865+ mobil platformuyla çalışacağını öne sürüyor. Qualcomm henüz bu işlemcinin duyurusunu gerçekleştirmedi, ancak geçen yılı baz alırsak, şu anda var olan en yüksek seviyedeki işlemci olan 865’in biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonunun tam da Note 20 serisinin çıkışından önce gelmesini bekleyebiliriz. Tabii ki, Türkiye’de satılacak Note 20 serisi üyelerinde Samsung yapımı Exynos işlemci bulunacaktır. Bu işlemci de muhtemelen Exynos 992 olacak.

Geçen yılın ortalarında çıkan Snapdragon 855+, yüzde 15 daha hızlı grafik işleme yeteneğiyle oyun tarafında daha iyi bir deneyim vadediyordu. Qualcomm, standart Snapdragon 855’e göre CPU performansında da artışın olduğunu belirtiyordu. Snapdragon 865’in “Plus” versiyonu için de aynı beklentiler içinde olabiliriz.

Yukarıda sözünü ettiğimiz Exynos 992 ise Samsung’un 6 nm tabanlı mimarisini kullanan döküm süreciyle üretilecek. Şu anda var olan Snapdragon 865 ise 7nm teknolojisini kullanıyor ve milimetrekare başına yaklaşık 96.5 milyon transistör barındırıyor. Apple A14 Bionic’te ve Huawei HiSilicon Kirin 1020’de ise 5nm mimarisinin kullanılması bekleniyor. 5nm mimarisinde her iki yonga, milimetrekare başına 171.3 milyon transistör barındıracak. Bir entegre devre içinde var olan transistör sayısı arttıkça işlemci güçlü hâle geliyor, enerji verimliliği de artıyor.

Geçen yılın Galaxy Note 10 serisi üyelerinde 60 Hz’lik standart yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. Ice Universe, Galaxy Note 20 Ultra’da 120 Hz yenileme hızlı ekranın bulunacağını tahmin ediyor. Ekranın çözünürlüğü ise QHD+ (1440p) seviyesinde olacak. Galaxy S20 serisinde 120Hz yenileme hızı en fazla Full HD+ çözünürlükte kullanılabiliyordu. Note 20 serisinde de benzer bir durumun geçerli olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz. Öte yandan Ice Universe, Galaxy Note 20 Ultra’da yeni bir kamera özelliğinin bulunacağını söyledi, ancak bununla ilgili detay vermedi. Bununla birlikte S Pen’in de yeni özelliklerle birlikte güncelleneceğini kaydetti.

Galaxy Note 20 Ultra ve diğer üyelerin 5 Ağustos tarihinde internet üzerinden düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Galaxy Note 20 Ultra’nın 6.9 inç kavisli Super AMOLED ekranının 20:9 görüntü oranına sahip olması bekleniyor. 12 GB LPDDR5 RAM ve 128 GB dahili hafıza ile 16 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza gibi seçenekleri olacak. Galaxy Note 20 ise 60 Hz standart yenileme hızlı, 6.42 inç düz Super AMOLED ekran barındırabilir.

5G bağlantısı ve 120 Hz yenileme hızı gibi özellikler pil ömrünü olumsuz şekilde etkileyecektir. Bu nedenle normalde Galaxy Note 20 Ultra gibi güçlü bir telefonun 5000 mAh gibi yüksek seviyede bir pille gelmesini bekleyebiliriz. Ancak içinde S Pen de bulunacağını dikkate alırsak, Samsung 4500 mAh gibi daha düşük kapasiteli bir pil de kullanmak zorunda kalabilir.

Galaxy Note 20 serisinin beklenen tanıtım tarihi yaklaştıkça bu telefonla ilgili dedikodular da artacaktır. Yeni bilgiler ortaya çıktıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER