DosyaManşetler

Yakın gelecekte beklediğimiz 2021 model Apple ürünleri

vimeo dolby vision hdr iphone 12 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Devam eden COVID-19 salgını, teknoloji endüstrisindeki ürün tanıtımları da dahil olmak üzere her şeyi program dışına itti. Apple da bu durumdan etkinlenmişe benziyor. Normalde şirket mart aylarını boş geçmez. Hatırlayacak olursanız, geçen yıl da pandemi başlarında iPad Pro ve MacBook Air modelleri tanıtılmıştı. Mart 2021’de de bir Apple etkinliği bekleniyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi beklentiler şirketin nisan ayında bir ürün duyurusu içeren etkinlik gerçekleştireceği üzerine yoğunlaşıyor. Ancak şimdiye kadar bununla ilgili bir resmi açıklama da gelmedi.

Geçen yıl zorlu geçen bir yıl olmasına rağmen Apple, 2020’de 5G destekli iPhone 12 serisi, güncellenmiş Apple Watch ve Apple tasarımı M1 yonga ile çalışan Mac’ler dahil olmak üzere bazı çığır açan cihazlarını tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. 45 yaşını kutladığı 2021 yılında Apple’ın, mini LED’lere sahip iPad Pro, uzun süredir beklenen AirTag’ler ve heyecan verici iPhone 13 gibi beklenen ürünleri çıkarması bekleniyor. Aynı zamanda iMac, iPad mini ve Apple TV gibi diğer ürünlerinde de yenilemeleri bekliyoruz.

Yeni bir Apple ürünleri dalgasıyla her an karşılaşabiliriz, beklenen sanal bir etkinlik için kesinleşmiş bir tarih yok. 6 Nisan’da gerçekleşebilecek bir etkinlikle ilgili söylentiler çıkmıştı, ancak bu kadar kısa zaman kalmışken bir etkinlik duyurusu yapılmadıysa, bundan sonra o tarihte bir etkinlik beklememek gerekir. Bununla birlikte Apple, daha önce de örneklerine rastladığımız gibi, yeni ürünlerini basın bültenleriyle de duyurmayı tercih edebilir. Eğer bu durum söz konusu olursa, gerçekten de 2021’in ilk yeni Apple ürünleriyle 6 Nisan’da veya takip eden günlerde tanışabiliriz.

Her neyse; Apple 2021 cihazlarını resmi olarak duyurmadan önce, yakın gelecekte hangi yeni Apple cihazları için beklentilerin bulunduğuna hızlıca bir göz atalım.

Mini-LED ekranlı iPad Pro

ipad pro 2020 inceleme
2020 model iPad Pro

iPad mini’de bazı görsel ve dahili yenilemeler kuvvetle muhtemel. Ancak 12.9 inç iPad Pro’nun Mini-LED ekranı destekleyen ilk Apple cihazı olması bekleniyor. Son söylentilere göre yeni iPad Pro, uzun bir süre sonra iPad serisinde bazı radikal değişikliklerin gerçekleşmesini sağlayacak.

Mini-LED ekrana ek olarak, yeni iPad Pro serisi daha hassas parlaklık seviyesi, 5G ve tabii ki daha iyi bir pil performansına sahip olabilir. Daha güçlü bir işlemci de beklentiler arasında, hatta bu işlemcinin Apple üretimi M1 yongasıyla performans tarafında rekabet edeceği de söyleniyor.

AirPods 3

apple airpods pro
AirPods 2. nesil

Geçen yılın sonlarına doğru piyasaya sürülen AirPods Max, her Apple hayranının sahip olabileceği bir ürün değil. Yüksek fiyatlı modelin bu yıl yeni bir çeşidi olmayabilir, ancak daha önce çıkan ve biraz daha erişilebilir fiyat noktalarında sunulan AirPods ve AirPods Pro için 2021 yılında yeni versiyonlar yolda görünüyor. AirPods 3, artık kulak kanalına tamamen oturan bir kulak içi kulaklık tasarımına sahip olabilir. Yeniden boyutlandırılan gövdesine ek olarak Aktif Gürültü Önleme ve diğer özelliklerin arasında bir “basınç tahliye” havalandırması içerebilir.

Daha üst sınıfta yer alan AirPods Pro’nun yeni versiyonunun da bu baharda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Söylentiler, tam kablosuz kulaklıkların güçlendirilmiş işlevlere rağmen biraz daha düşük bir fiyat etiketine sahip olabileceğini işaret ediyor. AirPods 3’te olduğu gibi, yenilenecek Pro modeli de büyük olasılıkla dahili yonga üstü sistem setiyle kompakt bir form faktörüne sahip olacak ve daha küçük boyutu mümkün kılmak için donanım bileşenleri birbirine yeterince yakın biçimde yerleştirilecek. Kulaklıklar daha iyi bağlantı için Apple’ın W2 kablosuz çipi, gelişmiş pil ve ses kalitesiyle birlikte gelecek.

AirTags takip aygıtı

airtags ipad pro

Apple, uzun zamandır bir eşya takip aygıtı üzerinde çalışıyor. Bununla ilgili haberler birkaç yıldır dillediriliyor. AirTags adını taşıması beklenen ürünün mart ayında duyurulacağı tahmin ediliyordu. Ne var ki, bu olmadı. Yine de, önümüzdeki ilk Apple ürün tanıtım dalgasında AirTag’ler de bekleniyor. AirTag’lerin, daha doğru takip ve izleme imkanı sunan ultra geniş bant (UWB) teknolojisini kullanacağı için Bluetooth tabanlı izleme araçlarından farklı olacağı söyleniyor.

Madeni para büyüklüğündeki (32mm x 32mm x 6mm) AirTag’leri, anahtarlık veya cüzdan gibi eşyalarınıza takabileceksiniz. iOS’in kaynak kodlarında keşfedilen detaylara göre, kullanıcı kayıp bir eşyasını üstüne taktığı AirTag yardımıyla takip edebilecek, yerini bulabilecek. Cihaz, Samsung’un bu yılın başında çıkardığı Galaxy SmartTag Plus‘ına rakip olacak. Galaxy SmartTag Türkiye’de 299 TL’ye satılıyor. SmartTag Plus’ın ise 399 TL gibi bir fiyata sahip olması bekleniyor. AirTags de Türkiye’de ikincisinin seviyesinde bir fiyattan satılabilir.

Yeni nesil MacBook Pro

macbook pro m1

Yukarıda bahsedilen ürünlerden farklı olarak, yeni nesil MacBook Pro’yu ilkbahardaki ürün tanıtımı veya tanıtımlarında görmeyebiliriz. Ancak Mini-LED ekranlı, yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri bekleniyor. Bunların Apple’ın eylül ayındaki etkinlikte duyurulması muhtemel görünüyor.

Yeni MacBook Pro, düz kenarlı tasarımı ve MagSafe şarj desteği ile kendisinden önce gelen modellerden önemli ölçüde uzakta olacak. 2021 model MacBook Pro’nun SD kart okuyucu ve bir HDMI bağlantı noktasına sahip olacağına da inanılıyor.

iPhone 13

en iyi iphone 2021

Apple, katlanabilir telefon üreticileri arasına katılmayı planlıyor. Ancak bunun 2021 yılı içinde gerçekleşmesi pek olası değil. 2021’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 13 serisi, 2021 yılında Apple’dan beklenen akıllı telefonlar olacaktır. iPhone 13 serisi ile ilgili beklentiler arasında Touch ID’nin AMOLED ekranına dahil edilmesi, daha yüksek (en az 120Hz) yenileme hızına sahip ve daraltılmış çentikli ekran da var.

iPhone 12 serisi ile birlikte tasarım yenilendi ve kullanıcılar tarafından genel olarak beğeniyle karşılandı. Bu nedenle 2021 modellerinde tasarım alanında pek bir değişiklik beklenmiyor. Yine de, iPhone 13 serisindeki tüm modeller, şu anda sınıfının en iyisi iPhone 12 Pro Max’e özgü olan sensör kaydırma sabitleme desteğine sahip daha büyük kamera sensörlerine sahip olabilir. Apple, geçen yıl cihaz ambalajlarından güç adaptörünü çıkardı. Şirketin bu yıl yalnızca kablosuz olarak şarj edilebilen iPhone’ları çıkarma fikrini de değerlendirdiği öne sürülüyor. Eğer bu değerlendirmelere göre karar verilirse, iPhone 13 serisi telefonlarda şarj için bağlantı noktası, diğer bir deyişle Lightning portu da olmayabilir.

2021 yılında beklenen Apple ürünleri ile ilgili genel değerlendirmeler yukarıdaki gibi. Her zaman olduğu gibi, yeni Apple ürünleriyle ilgili haberler, analizler ve incelemeler Teknoblog’da yer alacak.

İLGİLİ HABERLER